Ultima actualizare: ieri, 22:30
Locale

FOTO. Proiectul noului pod peste Someş dintre Satu Mare şi Maramureş

Proiectul noului pod peste Someş dintre Satu Mare şi Maramureş a fost făcut public, recent, de către conducerea Primăriei Seini. Acesta ar urma să facă legătura între oraşul Seini din Maramureş şi comuna Pomi din judeţul Satu Mare.

Proiectul este în fază destul de avansată, fiind solicitată finanţare de la Guvern pentru realizarea investiţei.

“La ora actuală legătura dintre localitatea Seini şi Pomi peste râul Someş se face cu bacul, dar acest lucru este îngreunat de cele mai multe ori din cauza condiţiilor meteo, spre exemplu vara nivelul râului Someş scade şi atunci trecerea prin albie nu mai este posibilă, iarna din cauza sloiurilor şi a podului dc gheaţă traficul e oprit, iar atunci când sunt ploi torenţiale debitul apei creşte trecerea devenind astfel periculoasă.

În acest moment, construirea unui pod peste râul Someş este un obiectiv prioritar pentru întreaga zonă.

Având în vedere faptul că pe toată ruta Baia Mare – Satu Mare drumul European trece prin centrul localităţilor şi nu există drumuri de centură ocolitoare în aceste localităţi, construirea unui pod peste râul Someş care să facă lcgatură între oraşul Seini şi localitatea Pomi din judeţul Satu Mare ar degreva oraşul Seini de traficul autovehicolelor de mare tonaj.

Construirca acestui nou pod reprezintă o alternativă suplimentară la trecerea Someşului şi o modalitate de abordare mai eficientă a problemelor legate de transport din zonele menţionate. În plus acest pod ar degreva traseul clasic (Cluj Napoca – Satu Mare – Petea) de o parte însemnată de trafic.

Alte beneficii aduse de acest pod ar fi reducerca poluării, reducerea costurilor pentru transportul de persoane şi mărfuri, câştig important de timp prin reducerea distanţei. Spre exemplu, existenţa acestui pod ar scurta distanţa dintre oraşul Seini şi Cluj Napoca cu aproximativ 60 km”, a transmis primarul oraşului Seini, Gabriela Florica Tulbure.

Conform indicatorilor tehnico-economici valoarea investiţiei se ridică la suma de 16.893.711 lei.

Lucrările ar putea începe în cursul anului viitor dacă totul decurge conform aşteptărilor.

4 comentarii

  1. radu Răspunde

    Locuitorii din zona stiu foarte bine ca acest pod se tot promite de 35 de ani. La urmatoarele alegeri proiectul va fi gata pentru prezentare, urmeaza 10 ani in care se vor semna diverse aprobari, inca 4 ani de licitatii, 3 ani de contestatii la licitatii, inca 5 ani pana vine finantarea pentru pod, iar in final cam 7 ani pentru constructia podului.

    • abc Răspunde

      Iar după ce podu va fi finalizat prin ”lupte seculare” vor începe să curgă tot din partea acelorași cetățeni reclamații-reclamații din cauza traficului infernal.

  2. Avu Răspunde

    Habar nu are lumea ca in 1989 lucrarile demarasera in Potau. Atunci regimul de trista amintire dorea sa modernizeze infrastructura. Proiect vechi comunist, scos din nou de la sertar. Apropo nici cel de la Ulmeni nu e gata..

    • y Răspunde

      @Avu, stai liniștit că centurile de ocolire ale Bacăului și Sucevei au demarat cu surle și trâmbițe în 2003 cu termen de finalizare 36 luni. Ca și centura de la Satu Mare. Nici acum nu sunt gata, sunt foarte departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.