PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Alcoolul și volanul! Băut bine, un puști s-a izbit violent de un podeț

S-a izbit cu mașina de un podeț. Polițiștii rutieri din cadrul Poliției oraș Negrești Oaș, au fost sesizați prin apelul de urgență 112 despre faptul că pe raza localității Racșa a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea a două persoane.

Din verificările efectuate de polițiști la fața locului, a reieșit faptul că un conducător auto, de 18 ani, din comuna Bixad, pe fondul neadaptării vitezei în curbă a pierdut controlul asupra direcției de mers intrând în coliziune cu un podeț situat pe partea dreaptă a direcției de deplasare.

În urma impactului a rezultat vătămarea ușoară a conducătorului auto și a unui tânăr, de 18 ani, din localitatea Târșolț, care se afla cu acesta în autoturism.

Testarea cu aparatul alcooltest a șoferului a relevat faptul că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, de asemenea a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Sursa – IPJ Satu Mare