PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Nici Clujul nu e mult mai bun. Sătmărean plimbat la patru spitale

După ce a trecut printr-o experiență revoltătoare, un sătmărean a pus punctul pe ,,i” și a descris într-un mod dur, dar cât se poate de realist, sistemul de sănătate din România. Omul nu vorbește despre numărul scăzut al spitalelor în comparație cu alte instituții care continuă să se tot construiască, ci descrie o realitate dramatică, pusă în urmă cu câțiva ani în scenă de un regizor marcat de asemenea de șirul de evenimente tragice care se petrec în unitățile spitalicești din țară.

Descrierea sătmăreanului se potrivește aproape perfect cu evenimentele uluitoare din filmul ,,Moartea domnului Lăzărescu”, peliculă ce a șocat la apariția pe marile ecrane, în anul 2005. Așadar, după nu mai puțin de 13 ani de la realitatea cruntă semnalată de regizorul Cristi Puiu, România continuă să șocheze din nou.

Redăm integral mesajul postat de sătmăreanul care încearcă să trezească la viață un sistem ce tot continuă să dea rateuri:

,,Nu, nu avem nevoie de spitale, avem nevoie de medici competenti si cu bun simt, avem nevoie de o viziune si mentalitate occidentala.

O experienta recenta!

Brusc se intampla noapte tarziu sa ai probleme de sanatate si sa fie nevoie sa chemi ambulanta sau sa mergi la urgente de unul singur. Ajuns acolo iti fac cateva investigatii, nu stiu ce ai, presupun doar si te trimit la un alt spital de urgente. Te duci si acolo, stai toata ziua pana seara tarziu sub perfuzii, si dupa 8 ore nici ei nu stiu exact ce ai si iti sugereaza sa mergi la un alt spital de urgente. Te duci deci la al treilea spital de urgente si acolo iti fac iar investigatii, pare ca ai dat peste un medic bun si stie ce probleme ai, chiar daca te tine toata ziua nemancat totusi iti da un diagnostic si un tratament.

Mergi acasa si iei tratamentul insa dupa cateva zile te simti iar la fel de rau, durerile ingrozitoare revin si mergi din nou la acelasi spital al treilea sa vezi ce se intampla, de ce nu te-ai facut bine insa la acest spital de data asta dai peste alt medic care te investigheaza si zice ca nu e de competenta lui asa ca te trimite la al patrulea spital, deja au trecut trei saptamani de cat te tot paseaza medicii de la un spital la altul fara sa te faca bine, (alti oameni mor din cauza acestei incompetente). Ajungi la spitalul patru deja disperat si acolo iti spun sa te intorci la spitalul trei pentru ca ei trebuie sa iti rezolve problema.

Dupa trei saptamani durerile tale ingrozitoare persista, medicii te paseaza de la unul la altul, te trateaza de sus, iti vorbesc urat chiar te jignesc verbal unii si tu ajungi disperat si deznadajduit pentru ca oamenii platiti sa te faca bine nu fac nimic. Iar tu atat ca angajat cat si ca antreprenor platesti o groaza de bani si procente din profit catre sanatate.
Te pui si cauti pe google si in felul acesta incerci sa iti identifici problema si sa cauti un tratament!

Asta e Romania trista a zilelor noastre si frumosul, adoratul nostru oras universitar Cluj!”