Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

Nici Clujul nu e mult mai bun. Sătmărean plimbat la patru spitale

După ce a trecut printr-o experiență revoltătoare, un sătmărean a pus punctul pe ,,i” și a descris într-un mod dur, dar cât se poate de realist, sistemul de sănătate din România. Omul nu vorbește despre numărul scăzut al spitalelor în comparație cu alte instituții care continuă să se tot construiască, ci descrie o realitate dramatică, pusă în urmă cu câțiva ani în scenă de un regizor marcat de asemenea de șirul de evenimente tragice care se petrec în unitățile spitalicești din țară.

Descrierea sătmăreanului se potrivește aproape perfect cu evenimentele uluitoare din filmul ,,Moartea domnului Lăzărescu”, peliculă ce a șocat la apariția pe marile ecrane, în anul 2005. Așadar, după nu mai puțin de 13 ani de la realitatea cruntă semnalată de regizorul Cristi Puiu, România continuă să șocheze din nou.

Redăm integral mesajul postat de sătmăreanul care încearcă să trezească la viață un sistem ce tot continuă să dea rateuri:

,,Nu, nu avem nevoie de spitale, avem nevoie de medici competenti si cu bun simt, avem nevoie de o viziune si mentalitate occidentala.

O experienta recenta!

Brusc se intampla noapte tarziu sa ai probleme de sanatate si sa fie nevoie sa chemi ambulanta sau sa mergi la urgente de unul singur. Ajuns acolo iti fac cateva investigatii, nu stiu ce ai, presupun doar si te trimit la un alt spital de urgente. Te duci si acolo, stai toata ziua pana seara tarziu sub perfuzii, si dupa 8 ore nici ei nu stiu exact ce ai si iti sugereaza sa mergi la un alt spital de urgente. Te duci deci la al treilea spital de urgente si acolo iti fac iar investigatii, pare ca ai dat peste un medic bun si stie ce probleme ai, chiar daca te tine toata ziua nemancat totusi iti da un diagnostic si un tratament.

Mergi acasa si iei tratamentul insa dupa cateva zile te simti iar la fel de rau, durerile ingrozitoare revin si mergi din nou la acelasi spital al treilea sa vezi ce se intampla, de ce nu te-ai facut bine insa la acest spital de data asta dai peste alt medic care te investigheaza si zice ca nu e de competenta lui asa ca te trimite la al patrulea spital, deja au trecut trei saptamani de cat te tot paseaza medicii de la un spital la altul fara sa te faca bine, (alti oameni mor din cauza acestei incompetente). Ajungi la spitalul patru deja disperat si acolo iti spun sa te intorci la spitalul trei pentru ca ei trebuie sa iti rezolve problema.

Dupa trei saptamani durerile tale ingrozitoare persista, medicii te paseaza de la unul la altul, te trateaza de sus, iti vorbesc urat chiar te jignesc verbal unii si tu ajungi disperat si deznadajduit pentru ca oamenii platiti sa te faca bine nu fac nimic. Iar tu atat ca angajat cat si ca antreprenor platesti o groaza de bani si procente din profit catre sanatate.
Te pui si cauti pe google si in felul acesta incerci sa iti identifici problema si sa cauti un tratament!

Asta e Romania trista a zilelor noastre si frumosul, adoratul nostru oras universitar Cluj!”

11 comentarii

  1. pastorita Răspunde

    Da!!! Li s-a suit la cap ca sunt cei mai tari! Toti acesti medici care nu stiu sa puna un diagnostic trebuie urgent REEVALUATI!!!!
    Prea scapa usor! Te trimite la alt spital si gata??
    Nu,nu,sa raspunda pt acest dezinteres si incompetenta!!!!
    Propun un tabel cu acesti medici si cerut cercetarea lor profesionala !!!!!

  2. Garuboz Răspunde

    Dar oare acesti medici uita ca au depus juramantul lui Hypocrat ?

    • cetatean Răspunde

      Tot faceti referire la juramantul lui Hipocrate dar sunt absolut sigur ca nici macar nu l-ati citit!

  3. Carmen Răspunde

    Le pui pliculetul in buzunar si imediat stiu ce ai.Cu cit pliculetul este mai gros,cu atit scapi mai repede.Acesta este “economia de piata”,vazuta cu ochii medicilor.

  4. cetatean Răspunde

    Dar daca pacientul are o boala inchipuita? Este un sindrom descris in literatura medicala -hipocondru sau ipohondru.”Pentru a-şi confirma această teamă permanentă de boală, el merge la mulţi doctori şi solicită investigaţii amănunţite. Iar dacă nu este luat în serios şi i se refuză analizele solicitate, anxietatea lui se exacerbează. În lumea interioară a unui ipohondru are loc o adevărată revoluţie, un întreg scenariu simptomatologic, deşi în realitate nu există nici o disfuncţie, nici o tulburare organică”. Cred ca poate trebuia si un consult psihiatric. Nu cred ca in centrul universitar un pacient este plimbat la patru spitale fara sa i se puna un diagnostic.

  5. pastorita Răspunde

    Juramantul lui hypocrat??? L-am citit!!!! Majoritatea l-am citit,si sunt sigura ca acesti medici care practica medicina,si nu il respecta,il iau in ras!!
    Vezi cazul Lucan!!
    Ce a ajuns de el?? A pierdut tot,si el si famila lui!
    Sa iti inchei astfel o cariera e mai mult decat o pedeapsa!!!!

  6. pastorita Răspunde

    Hippocrate a spus ca” pt a fi un medic bun,trebuie sa fii mai intai un om bun”!!!
    Juramantul este un antidot impotriva arogantei profesionale!!!
    “Daca voi respecta acest legamant fara sa-l incalc,fie sa ma bucur pe deplin de viata si de meseria mea,pururi cinstit de ceilalti,iar daca il voi nesocoti si va fi un sperjur,merit sa am o soarta potrivnica”!!!!
    Pentru ati ingriji semenii tai,trebuie sa ai har,o moralitate exemplara si spirit de sacrificiu!!!!
    Potrivit juramantului,medicul ar trebui sa aiba o abordare psihosomatica,si nu una de tehnocrat!!!! In prezent medicul este constrans de presiunea sociala si economica,dar sa nu uite,” Pt a fi un medic bun,trebuie sa fii mai intai un om bun””””!!!

  7. y Răspunde

    Dacă ai o treabă medicală serioasă medicii de la noi habar nu au să pună un diagnostic corect. Pot să număr pe o mână câți medici adevărați-adevărați sunt în Satu Mare. Peste 90% sunt măcelari cu diplomă de medic. Puțin îmi pasă dacă citește careva dintre ei și se supără pentru că scot documente și vorbim pe concret cu nume. Experiența proprie vorbește din păcate din mine. Și e vorba de mai multe specialități. Când până la urmă afli de ce boală suferi și ce tratament trebuie luat auzi pe la spate pe medic – ”Of, iarăși Satu Mare”. Dar vă spun că nici Clujul nu-i cu mult mai breaz. Doar că este centru universitar serios și ai șanse mai mari să găsești un medic ca lumea. Dar și de acolo am primit diagnostic total pe lângă. Până la medicină ca lumea la Satu Mare e distanță de ani-lumină.

    • cetatean Răspunde

      y nu este nici un nume si nici macar un pseudonim. De aici imi dau seama de inteligenta ta. Se pare ca toti medicii care te-au vazut au fost niste incompetenti.De unde sti ca ai primit un diagnostic ” pe langă” de la medic/medici ca se pare ca ai vizitat mai multi. Sunt sigur ca psihiatrul iti va da cel mai sigur diagnostic… si neica trateaza-te!!!!

      • bigbrother Răspunde

        Dar tare deștept te mai crezi! 2 persoane nu au rezistat în familie ”tratamentului” aplicat și au murit, din păcate, iar alte 2 au suferit sechele foarte serioase mulțumită marelui șef actual de la spital de la neonatologie. Iar tu cetatene care vorbești fără să fii întrebat probabil ești un medic la care îi e frică că rămâne fără pită sau vrei să mă provoci. Tu fii cu ochii pe big bossul tău de la spital că și despre ”minunile” lui cât era șef la DGASPC aș putea povesti multe. Tu chiar crezi că vorbește gura fără mine? Crezi că e plăcere să-ți duci copilul la comisia de handicap din cauza medicilor de aici și să știi că mai mult de atât nu poți face? Ai încercat să te naști cu cordonul ombilical înfășurat de 3 ori în jurul gâtului? Pentru medic a fost ceva normal. Cu verificarea lunar a sarcinii nu a văzut nimic. E un malpraxis în cazul meu că ajunge până în China. Dar pentru ei este doar o amendă și au și uitat totul. Bucură-te că ești încă sănătos. Pentru tine mi-am shimbat nickname-ul în @bigbrother. Sper că-ți place!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.