PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. O familie cu 11 copii, din Botiz, are nevoie de ajutor. Apel către sătmărenii cu inimă mare

Situație dramatică într-o familie cu 11 copii din localitatea Botiz, județul Satu Mare. Casa în care își duce veacul familia Varga se află într-o stare deplorabilă, iar soarta celor 11 copii stă în acest moment în mânile sătmărenilor cu inimă mare.

Pentru a preveni un adevărat dezastru, casa stând să se prăbușească în orice moment, dar și pentru a le oferi celor 11 copii un trai decent și o șansă pentru un viitor mai bun, Biserica Greco-Catolică ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din comuna Botiz, prin preotul paroh Nicolae Huzău, a lansat o campanie de ajutorare, la finalul căreia familia să beneficieze de o casă nouă și de condiții umane.

Mesajul a fost prezentat și în mediul online, Biserica lansând un apel către toți sătmărenii binevoitori dispuși să pună umărul la realizarea unui proiect de suflet.

,,Suntem pe proprietatea unei familii foarte bogate, în copii, dar foarte sărace în ce privește aspectul și partea materială. Vă chem să ne unim în acest proiect în care să facem ceva pentru acest copii. Intenția noastră este de a aduce un gram de lumină în viața acestor copii.

Este foarte important să putem edifica o casă pentru această familie, pentru acești copii. Iar dacă la sfârșitul anului acești copii vor avea pentru prima dată curent în viața lor, televizor, pat pentru fiecare, tacâm și brad pentru prima dată în viața lor înseamnă că vom putea colinda aici, cu toții.

Considerăm că merită să ajutăm acești copii, să fie mai educați, pentru că un om educat este un om câștigat, să aibă șansa de a trăi decent”, a afirmat preotul paroh Nicolae Huzău.