Ultima actualizare: azi, 07:48

Locale

VIDEO. O familie cu 11 copii, din Botiz, are nevoie de ajutor. Apel către sătmărenii cu inimă mare

Situație dramatică într-o familie cu 11 copii din localitatea Botiz, județul Satu Mare. Casa în care își duce veacul familia Varga se află într-o stare deplorabilă, iar soarta celor 11 copii stă în acest moment în mânile sătmărenilor cu inimă mare.

Pentru a preveni un adevărat dezastru, casa stând să se prăbușească în orice moment, dar și pentru a le oferi celor 11 copii un trai decent și o șansă pentru un viitor mai bun, Biserica Greco-Catolică ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din comuna Botiz, prin preotul paroh Nicolae Huzău, a lansat o campanie de ajutorare, la finalul căreia familia să beneficieze de o casă nouă și de condiții umane.

Mesajul a fost prezentat și în mediul online, Biserica lansând un apel către toți sătmărenii binevoitori dispuși să pună umărul la realizarea unui proiect de suflet.

,,Suntem pe proprietatea unei familii foarte bogate, în copii, dar foarte sărace în ce privește aspectul și partea materială. Vă chem să ne unim în acest proiect în care să facem ceva pentru acest copii. Intenția noastră este de a aduce un gram de lumină în viața acestor copii.

Este foarte important să putem edifica o casă pentru această familie, pentru acești copii. Iar dacă la sfârșitul anului acești copii vor avea pentru prima dată curent în viața lor, televizor, pat pentru fiecare, tacâm și brad pentru prima dată în viața lor înseamnă că vom putea colinda aici, cu toții.

Considerăm că merită să ajutăm acești copii, să fie mai educați, pentru că un om educat este un om câștigat, să aibă șansa de a trăi decent”, a afirmat preotul paroh Nicolae Huzău.

10 comentarii

  1. cetatean Răspunde

    Trebuie ajutati. Sunt 11 copii saraci care n-au nici o vina ca au venit pe lumea asta…

  2. abc Răspunde

    Săracii copii! Dar totuși părinții se plictisesc bine că au făcut 11 copii !!! Practic 2 asistați sociali au produs 11 actuali și viitori asistați sociali. Dacă nu ai cât de cât condiții trebuie să fii inconștient să faci așa ceva.

  3. mipudeco Răspunde

    Si mie mi se pare ca cineva trebuie sterilizat. Trebuie sa ajutam, e omeneste, dar cel mai mare ajutor ar fi sa ii consiliem pe oameni ca, daca tot nu au ce pune pe masa, sa nu chinuie 11 copii. La 1-2 nu s-au stiut opri? Oare tatal copiilor munceste?

    • Carmen Răspunde

      Munceste din greu la nevasta.Trebuie sterilizat careva dintre parinti.Fac copii la gramada pt alocatia copiilor.Trebuie conditionat ajutorul banesc cu sterilizarea.

    • POPO Răspunde

      Din pacate nu are scoala si facultate,dar ii stiu si tatal lor lucreaza din greu.NU poate fi angajat unde nu are studii dar el lucreaza in fiecare zi.La un moment dat el se ocupa cu strangerea PET-urilor si le-a dus la reciclare unde a strans banuti si a dus o plansa de alimente acasa.

  4. cetatean Răspunde

    Întrebarea este ce face serviciul de asistenta sociala din primarie.Mie mi se pare absolut firesc ca atunci cand se naste un copil intr-o familie saraca, asistata social, asistentul social sa se ocupe de familia respectiva si impreuna cu cei de la planing si medicul ginecolog sa faca educatia necesara pentru a nu se ajunge la astfel de situatii disperate. Poate ca e nevoie de cresterea natalitatii dar nici cu astfel de exemplare.

    • bigbrother Răspunde

      Tu nu ai auzit de anchetă socială făcută din birou? Îi doare în bască pe ei de soarta puradeilor! Sunt destui spun cei de la asistență socială.

  5. ciprian Răspunde

    ALO!!!!!! DGASPC se aude si se vede?

  6. Marin Răspunde

    Nu îi condamnați, trebuie ajutați, cine vreți să facă copii? (cacofonia e tolerabila aici). Werner, Carmen?

  7. Marius Răspunde

    Buna
    As dori adresa acestei familii
    Va mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.