PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Deținutul evadat a mărturisit: a vrut să-și vadă mama care este grav bolnavă

Deținutul Adalbert Varga, cel care a evadat la sfârșitul săptămânii trecute din Tribunalul Satu Mare, a mărturisit ce anume l-a condus să riște o nouă condamnare. Imediat după ce a fost prins, acesta a declarat că singurul lui scop a fost să-și vadă încă o dată mama, grav bolnavă.

După ce a pus pe jar autoritățile și a reușit să scape de filtrele poliției, Adalbert Varga a încercat să plece spre Oradea, pentru a-și vedea mama. El a fost reperat de un echipaj de poliție aflat în patrulare și prins într-un tren de călători, joi seara, în jurul orei 22.30. Imediat după ce a fost reținut, Adalbert Varga le-a spus oamenilor legii că a fugit ca să-și vadă mama, grav bolnavă. Acesta nu și-a mai văzut familia de mult timp și a vrut să petreacă câteva clipe alături de cea care i-a dat viață.

Evadarea îl va costa însă scump pe deținutul Adalbert Varga. Acesta riscă o nouă condamnare: ,,Pentru persoana condamnată se va declanșa procedura disciplinară și în funcție de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale. Părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deținere, este asimilată infracțiunii de evadare și se pedepsește, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”.