PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO&VIDEO. Simulare de atac terorist la Dedeman. Sute de persoane evacuate și numeroși răniți

A fost alarmă cu bombă în această dimineață la Dedeman. Mai exact, a fost vorba de o simulare de atac terorist, mai multe echipaje de pompieri, ambulanțe, echipaje ale poliției, precum și forțele speciale antiteroriste participând la acest exercițiu ce a avut ca scop verificarea capacităţii de reacţie şi intervenţie, a forţelor de ordine, într-o situație de forță majoră.

Jandarmi, poliţişti, pompieri, ofiţeri de informaţii, precum şi trupe speciale de intervenţie au participat în această dimineață, joi, 29 martie, timp de aproximativ o oră, la o simulare de atac terorist, la magazinul Dedeman de pe drumul Careiului din municipiul Satu Mare.

A fost simulat un atac major în care zeci de persoane au fost rănite și alte sute evacuate din magazin. În timp ce trupele speciale au intervenit pentru a stopa atacul, echipajele medicale au preluat răniții, acordându-le primul ajutor. După ce au fost stabilizați, răniții au fost preluați, unul câte unul, de ambulanță și duși la Unitatea de Primire Urgențe.

Într-un final, Pirotehniștii Serviciului Român de Informații au reușit neutralizarea elementelor explozive, plantate de teroriști în incinta magazinului.