Ultima actualizare: azi, 11:21
Locale

FOTO. Sute de participanți la Bursa Locurilor de Muncă. 40 de persoane au fost angajate pe loc

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare a organizat azi, vineri, 20 aprilie, Bursa generală a locurilor de muncă la Casa de Cultură a Sindicatelor. Din cei 185 de agenți economici contactați, 55 de agenți economici au fost prezenți la bursă și au oferit 789 de locuri de muncă din care 24 pentru studii superioare. Nu mai puțin de 40 de persoane au fost angajate.

La bursă au participat 850 de persoane in căutarea unui loc de muncă din care 40 au fost angajati în ziua bursei, din care 12 ucenici. Au fost intervievate 640 persoane. Din chestionarele completate de către agenții economici  a rezultat faptul că 302 de persoane au fost selectate in vederea participării la interviu pentru angajare.

Principalele domenii în care s-au făcut oferte de muncă sunt:

Industria mecanică –374 locuri de muncă în următoarea structură, operatori CNC, lăcătuș mecanic, montator subansamble, sudor, strungar, inginer automatist, inginer mecanic.
Industria textilă – 118 locuri de muncă, confectioner asamblor articole textile, cusător fețe încălțăminte,confectioner prelucrător în industria textilă, aburitor textile.
Industria lemnului – 70 locuri de muncă, tâmplar, tapițer.
Construcții – 98 locuri de muncă , zidar ,zugrav, dulgher, fierar betonist.
Alte domenii – 129 locuri de muncă, lucrător comercial, bucătar, barman, gestionar, ospătar, controlor de calitate,electrician,cameristă hotel,agent vânzări etc.

Cu ocazia bursei, AJOFM Satu Mare a prezentat si oferta locurilor de muncă din Uniunea Europeană prin standul realizat de reprezentantul Eures, oferta de formare profesională pentru anul 2018, precum și programul de ucenicie.

20 comentarii

  1. SERGIU Răspunde

    PENTRU 1700 RON NET SA LUCRATI VOI A LUNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. eu Răspunde

    @ Sergiu, daca 1700 ron nu e bine, atunci mai bine stai pentru 500 de ron ajutor social???

  3. vio Răspunde

    Este o chestiune de alegere
    tovaras
    nu dorim munca voluntara
    vrem munca platita
    bani sa ajunga pt copii la scoala la doctor la dentist la ….
    vacanta o data la trei ani in tara sa vada copii tara in care traiesc
    tragem linie cost 3000lei /luna pt un adult si un copil
    trist este ca nu am castigat dreptul la viata decenta in Romania

    Cu respect Vio din Satu Mare inca in Romania

  4. Alex Răspunde

    Problema este serioasa si merita punctate cateva lucruri. Daca angajatorii nu vor ridica constant salariile sa tinda spre cele din UE iar Statul nu va scadea taxarea excesiva pe forta de munca exista riscul sa avem o criza a fortei de munca cum nu s-a mai intalnit in Romania. E greu sa o acoperi cu forta de munca din exterior din mai multe motive. Marea problema e ca nu toti muncitorii lucreaza la fel si aici angajatorii fac o mare prostie ca nu pot sa-i departajeze salarial corect. Acelasi lucru este din pacate si la Stat. Avem preturi, costuri si necesitati europene dar salarii romanesti si granitele deschise, e clar ce se va intampla.

    • Norick Răspunde

      Angajatorii n-o sa ridice salariile drastic , pentru ca nu de aia au venit aici sa ne faca favori , ci au venit doar pentru profit. Daca nu au profit , inseamna ca nu este rentabila investitia / afacerea si inchide bazarul. Salariile ” europene” sunt doar vise – din pacate. Prima data statul trebuie sa fie puternic din punct de vedere economic , altfel nu are influenta in sfera privata legat de salarizari…
      Cat despre plecatu’ in strainatate…. crezi, ca fara studii , fara cunoasterea limbilor se castiga mii de euroi ?? Nici vorba !
      Da , este evident , traiesti intr-o atmosfera mai buna , mai civilizata ,mai curata , mananci si bei produse “mai sanatoase” ,iti permiti mai multe lucruri , ceea ce acasa n-ai cum , dar daca tragi o linie cat te costa toate “afacerea” (si aici nu vb. de bani) poate nici nu se merita . 😉
      Mai bine “sarac” si fericit alaturi de cei din jur , decat “bogat” singur intr-o lume straina… 😉
      Toate cele bune!

      • Cristian Răspunde

        Te inseli amarnic ! In UK in orice munca necalificata daca tragi 22-26 zile de munca si “incerci” sa traiesti ca in Romania, dupa ce iti platesti toate cheltuielile te asigur ca reusesti sa economisesti cel putin 600 £ care la noi inseamna 3 000 lei ( acesta este cazul cel mai slabut al unei femei la curatenie intr-un hotel). Asa ca vorbiti dupa ce va informati !!!. Plus sa va spun ca este angajata plateste 30 % taxe iar dupa 10 ani de contributie la varsta batranetii ate drep la o asa zisa pensie. Romania a ramas inca in sistemul comunist.

        • Norick Răspunde

          Mai taie-o frate. In UK sistemul este bazat pe prestari de servicii. Fara intermedieri nici la buda nu poti sa mergi. N-șpe cazuri am auzit ca dimineata inca nu stii in ce schimb vei lucra in ziua respectiva.
          Asta nu inseamna, ca nu sunt locuri de munca bine platite.
          Vorbesc in general, mai ales dupa brexit.. ☺️
          Peace! ☺️

  5. Alex Răspunde

    @Norick. Ceva e gresit in rationamentul tau. In primul rand romanii au fost foarte mobili, cautand locurile bine platite. Daca n-a mers in Italia, au mers in Spania, apoi Potugalia, Austria, Germania, Belgia, Franta, Anglia, Irlanda chiar Cehia. Asa ca limba nu prea a fost o piedica. Muncile facute nu necesitau de multe ori studii. Mai nou cei din jur sunt langa tine. S-a schimbat ceva. Eu zic ca salariile vor creste pentru a mai pastra ce se poate pastra.

    • Norick Răspunde

      @Alex . eu te inteleg ce vtei sa spui – dar depinde ce inseamna “locurile bine platite” pentru Tine si ce fel de munca e ala , unde nu se necesita multe studii.?.. Nemaivorbind de conditiile – ma gandesc aici la cazare, transport etc. etc.
      Sa fie adevarat chestia cu cresterea salariilor – iti urasc si Tie si bineinteles si mie… :-))))
      Weekend fain !

  6. Johny Răspunde

    Din cauza salariilor mici și a comportamentului mizer al angajatorului ,oamenii pleacă afara.Asta se vede in disperarea angajatorilor care sunt dispuși să angajeze orice,dar nu mai au ce.Si-au bătut joc de oameni atâția ani și acum….se pare că își bat joc oamenii de ei,plecând afara.Ce ați semănat ,culegeți….

    • gelu Răspunde

      ai mare dreptate…………………….acuma sa vad cu cine o sa lucreze ??????????????????

  7. nicu Răspunde

    Norik, cu ultima interventie ai facut praf limba romana; probabil asta ai si vrut, oricum asta ai facut. Dealtfel esti aproape in regula.

    • Norick Răspunde

      Ma bucur nicule. Mersi.
      P. S. Nici tu nu esti exceptie… ☺️ ☺️ ☺️

    • corector Răspunde

      @nicu…Conform DEX ,,dealtfel”=în altă ordine de idei,în plus.După cum bine vezi adverbul ,,dealtfel” se interpune într-o înşiruire de afirmaţii sau idei în care cea care urmează după ,,dealtfel” continuă aceeaşi logică dar se enunţă altfel,mai simplificat,ca o concluzie.Nicidecum n-o dă cotită!La tine o dă.Adică îl beşteleşti pe Norick,cel mai rezonabil tip de pe aici,dar ajungi la concluzia că e ,,în regulă”.Interpunerea adverbului ,,aproape” e în regulă gramatical dar nu şi logic.Ceva de genul:,,Eşti aproape în regulă,asasin al limbii române!” sau ,,eşti aproape în regulă,ar mai fi ceva dar nu spun…”.Norick n-are probleme de exprimare în general dar azi a fost duminică şi a ras şi el 2-3 beri acolo şi i-au alunecat degetele pe tastatură.:))))

      • Norick Răspunde

        @corector : mersi 😉
        P.S. au fost acolo şi mai multe… (adica beri) :-)))

      • Unu' Răspunde

        Și să nu uităm că @Norick e ungur, la fel cum e și @y! Pentru felul în care se exprimă în limba română eu le dau 10* și le iert unele dezacorduri, care în limba lor nativă nu există!
        Cred că 80% dintre români nu se exprimă așa coerent în limba română cum o fac cei doi, și mai sunt …
        Din partea mea, Respect!

        • Norick Răspunde

          @Unu’ : tu ai respectul meu de muuult , dar oricum îţi mulţumesc pentru atitudinea ta… 🙂

        • y Răspunde

          @Unu. Mersi mult pentru apreciere. Cred că am citit mai multe cărți de beletristică în limba română decât mulți vajnici apărători ai patriei de pe aici. Dar nu asta contează. Ca să înțelegi cultura și modul de gândire a unui popor trebuie să citești în limba respectivă. Din respect.

  8. y Răspunde

    @Unu. Și încă un lucru. Profesorul meu de română la liceul maghiar a fost regretatul prof. Fodor Mihai. Care, ca să pricepem și noi, împărțea tabla în două și în stânga scria în română iar în dreapta același cuvânt în maghiară. Și vorbea ungurește de față cu noi aproape perfect. Nu știu dacă era voie, nu uitați era în anii 80. În clasa a 12-a ne-a pus să scriem poezii și nuvele. Dar el a fost într-adevăr profesor nu ciomăgar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.