PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Investiții de milioane! Kereskényi: Autogară modernă, autobuze hibrid și terenuri de sport pe fostul lac Pescăruș

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare a avizat vineri, 20 aprilie, un proiect ce prevede finalizarea imobilului de 6 etaje din Piata nr.1, respectiv a unui proiect privind amenajarea în locul Lacului Pescăruș a unor terenuri  de sport, spații verzi și locuințe.

”Ne-am dat acordul pentru ca alte două ”pete” de pe fața orașului să dipară. Este vorba de clădirea în roșu cu 6 nivele din Piața nr.1, respectiv Lacul Pescăruș.  Comisia Tehnică a avizat un proiect ce prevede finalizarea clădirii din Piața nr.1, respectiv un proiect privind construcția în locul Lacului Pescăruș a unor terenuri de sport, spații verzi și locuințe”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Așa cum a mai afirmat și în alte rânduri, edilul orașului a reiterat faptul că Primăria Municipiului Satu Mare prin serviciile pe care le oferă trebuie să sprijine orice proiect privat care este în folosul orașului și a sătmărenilor!

”Am promis că vom curăța petele” care murdăreau fața orașului. Pe terenurile care alătdată erau pline de bălării, de pe Drumul Careiului și B-dul Henri Coandă au fost construite noile supermarket-uri Lidl, respectiv Kaufland. Pe alte două terenuri se construiește acum mall-ul NEPI, respectiv se află într-un stadiu avansat proiectul construcției unui magazin Altex, în imediata vecinătate a noului supermarket Kaufland”, a mai spus primarul Kereskényi Gábor.

Totodată, Comisia Tehnică și-a dat avizul și pentru proiectul ”Amenajarea unui terminal transjudețean- translocal, construirea unui depou pentru autobuze electrice/hibride, precum și a unei stații de încărcare”.

Proiectul ce va fi finanțat din fonduri europene având o valoare de 6,3 milioane de euro. Acesta prevede construcția pe str. Fabricii a unei autogări, a unui centru de comandă a traficului și a unei stații de alimentare pentru autobuzele electrice/hibrid care vor fi acțiziționate de Primăria Municipiului Satu Mare, tot din fonduri europene.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare