Ultima actualizare: azi, 17:11

Locale

Investiții de milioane! Kereskényi: Autogară modernă, autobuze hibrid și terenuri de sport pe fostul lac Pescăruș

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare a avizat vineri, 20 aprilie, un proiect ce prevede finalizarea imobilului de 6 etaje din Piata nr.1, respectiv a unui proiect privind amenajarea în locul Lacului Pescăruș a unor terenuri  de sport, spații verzi și locuințe.

”Ne-am dat acordul pentru ca alte două ”pete” de pe fața orașului să dipară. Este vorba de clădirea în roșu cu 6 nivele din Piața nr.1, respectiv Lacul Pescăruș.  Comisia Tehnică a avizat un proiect ce prevede finalizarea clădirii din Piața nr.1, respectiv un proiect privind construcția în locul Lacului Pescăruș a unor terenuri de sport, spații verzi și locuințe”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Așa cum a mai afirmat și în alte rânduri, edilul orașului a reiterat faptul că Primăria Municipiului Satu Mare prin serviciile pe care le oferă trebuie să sprijine orice proiect privat care este în folosul orașului și a sătmărenilor!

”Am promis că vom curăța petele” care murdăreau fața orașului. Pe terenurile care alătdată erau pline de bălării, de pe Drumul Careiului și B-dul Henri Coandă au fost construite noile supermarket-uri Lidl, respectiv Kaufland. Pe alte două terenuri se construiește acum mall-ul NEPI, respectiv se află într-un stadiu avansat proiectul construcției unui magazin Altex, în imediata vecinătate a noului supermarket Kaufland”, a mai spus primarul Kereskényi Gábor.

Totodată, Comisia Tehnică și-a dat avizul și pentru proiectul ”Amenajarea unui terminal transjudețean- translocal, construirea unui depou pentru autobuze electrice/hibride, precum și a unei stații de încărcare”.

Proiectul ce va fi finanțat din fonduri europene având o valoare de 6,3 milioane de euro. Acesta prevede construcția pe str. Fabricii a unei autogări, a unui centru de comandă a traficului și a unei stații de alimentare pentru autobuzele electrice/hibrid care vor fi acțiziționate de Primăria Municipiului Satu Mare, tot din fonduri europene.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

39 comentarii

  1. Badescu Răspunde

    Ma! Ce fumeaza astia?! Vreau si eu!

    • Maria Ioana Răspunde

      Asa de mult a fumat ca a uitat sa zica a cui ii blocul

      “Un bloc cu rezonanta de scandal,e vorba de blocul Florisal din piata mare.Scandal pentru ca firma Florisal are asa o reputatie in oras cat si pentru ca s-au judecat la tribunal in Cluj,Florisal cu Primaria Satu Mare.A fost o problema ca prietenul lui Ilyes,patronul firmei Florisal,a construit cu 1 etaj mai mult la bloc si asa rau a fost ca s-as ajuns in instanta.In primavara anului trecut s-a spart o parte din etajul in plus dar asa a ramas.Si uite cum sta asa uratenia asta de vreo 7 ani si ne face un oras tare frumos…Acolo trebuiau sa fie birourile firmei dar nu stiu ce se intampla de nu se lamureste situatia.Am inteles ca in Cluj au facut blocuri dar s-au terminat.Trebuie ca primaria sa intervina si aici sa se termine macar finisajul extrior.”
      https://orasulsatumare.wordpress.com/2013/09/25/cele-mai-tari-constructii-din-oras/

      • y Răspunde

        Faci confuzie. E vorba de corpul 2 al blocului lui Bud de la baza podului. La clădirea-mizerie a Florisalului la care faci referire există sentință de demolare de cel puțin 5-6 ani. Numai că nu pune nimeni în practică. De ce oare? Știm cu toții răspunsul. Dar apropo, banii încasați ilegal ca suprataxă de depozit Florisal când ne returnează ?

        • Maria Ioana Răspunde

          “Este vorba de clădirea în roșu cu 6 nivele din Piața nr.1” vorbele primarului. Blocul lui Bud nu ii in Piata. Si ai vazut tu acolo cladire in rosu?

        • Unu' Răspunde

          Nu aici greșiți, de fapt, chiar este vorba despre mizeria Florisalului de lângă piața mare!

      • Unu' Răspunde

        Cred că-i faci o confuzie, prietenii famigliei Pușcaș sunt cei din ALDE și PSD! Ei au trecut toate porcăriile prin CL!

        • Maria Ioana Răspunde

          Cine a votat marirea taxei de salubrizare? Fam. Florisal sunt prieteni cu partidul de la coducere indiferent de culoare acestuia.

          • y

            @Maria Ioana. Foarte adevărat ce spui! Are grijă Pușcaș să cotizeze unde trebuie. Dar eu totuși aș vrea să știu când primesc înapoi taxa ilegală încasată deja acum un an! De tragere la răspundere a cuiva nu visez că am ceva vechime în bantustanul ăsta. Și sunt cam curios cum stăm cu contractul de delegare a serviciilor de salubritate către Florisal prelungit de Coica nu știu cum. Ar fi bine ca măcar s-ar cântări posibilitatea de a încheia contract cu altcineva la expirarea contractului. Florisal a avut destule ocazii să demonstreze ce poate. Sunt destule firme inclusiv din județ și își văd de treabă.

  2. interesat Răspunde

    si al cui este terenul de la Pescarus , bai Gaborele ? Ca sa stim cine incaseaza cascavalul !

    • matroz Răspunde

      Al bisericii !!!

    • Kereskenyér Răspunde

      Din câte știu din vremuri imemoriabile lacul a fost secat ca urmare a unei revendicări a terenului de sub el de către familia Temian ce își are rezidenta vis-a-vis pe strada Odoreului colț cu Botizulul. Bătrânul, trecut in urma celor drepți de ani buni, impreuna cu fiul acestuia , fost șef poliție PCTF, decedat și el de ceva vreme, au revendicat terenul respectiv sau cel puțin așa se zvonea. Au rămas copiii moștenitori de drept dar e doar un zvon. Gurile rele spera ca dreptatea sa se facă așa cum este și normal iar cei care au forme legale sa beneficieze de fondurile rezultate in urma vânzării acestui teren.
      Încă odată se găsesc bani pentru diferite proiecte aberante când centrul vechi se dărâma pe bieții trecători.
      Rușinea se pare ca nu-l caracterizează pe acest primar și tare m-aș bucura să-l văd făcând cunoștința cu o bucata de tencuiala într-una din zilele calde de vara sa vadă și dânsul ce înseamnă a neglija proiecte importante care ar aduce o schimbare nu numai estetica dar și de ambianta in centrul nostru istoric.

  3. matroz Răspunde

    E clar!Omul e de-al nostru:dus,dus…..Am colectie intreaga cu ce va face…La doi ani de mandat a asupat cateva gropi…

    • y Răspunde

      Din păcate ai dreptate! E prea mare pălăria pentru el. Și te rog nu arăta către mine, că aș fi de vină că el e primar. N-am fost deloc la vot, pentru că nu aveam pe cine vota. Coica e de vină că puștiul ăsta a ieșit primar. Eu personal încă mai sper, dar timpul se scurge. O conferință de presă ceva cu mărețele realizări în cei 2 ani de mandat? Dar realizări, nu cârpelile curente. Aaaa, era să uit! Fără realizările fimelor private, gen Kaufland, Lidl etc. Ce a făcut Primăria pentru cetățeni, parcări, spații verzi etc.

      • Y mare 2 Răspunde

        De această dată un comentariu corect!
        O întrebare însă :omul cu palaria mare sau poate capul prea mic nu e susținut si sprijinit de un partid?

      • matroz Răspunde

        @y:nu arat acuzator spre nimeni.Si ungurii si romanii din pacate voteaza ca turma.Aleg din ce li se propune.Deci nu aici e hiba!

    • Unu' Răspunde

      Trist e că, cam ai dreptate, dar tot a făcut mai multe decât dorel-de-sătmar – cel mai prost primar din istoria sătmarului!

  4. alexandrova andrea helga Răspunde

    Cladirea autogarii de langa gara mare de ce nu e bun? Si asa sta in paragina de ani si ani?

  5. Corect Răspunde

    Bla bla bla! Azi e 1 aprilie și nu știm noi?

  6. LGA Răspunde

    hm , si unde o sa mai parcheze beneficiarii cladirii in rosu ? bag seama ca-si fac si parcare la fiecare nivel ! io desfiintam si piata aia de mult ca sufoca tot orasul , si numai producatori nu vand acolo!

    • Unu' Răspunde

      Au prevăzute câteva locuri de parcare lângă clădire! Insuficiente, dar au!
      Se pot depune reclamații pe situl primăriei sau prin email! Chiar va rog să o faceți, astfel nu va fi doar un nebun care face scandal…

  7. Rodica Răspunde

    O parte din teren este a Episopiei, si o parte a famigliei TARR, face-ti dmvstr legătura

    • Unu' Răspunde

      Terenul episcopiei este demult astupat! Pe el era să se construiască acum 10 ani un magazin Interspar!

  8. Paul Goghen Răspunde

    E ok !! Am zis mereu ca locul unei Sali Polivalente este exact pe locul fostului lac Pescarus !!Domnule primar,daca aveti posibilitatea faceti acest lucru pentru satmareni !!

  9. Corect Răspunde

    Până când în acest oraș se va vota după sloganul “Să fie de-al nostru” și aici mă refer în ambele sensuri că ,una ni cununa’ ne merităm soarta. Un primar chiar dc nu e prea școlit mergea în Oradea că nu e departe și zicea primarului de acolo. : Hai nene și invata-ma . Nu e rușine a cere ajutor, rușine e să fii ignorant

    • Unu' Răspunde

      Greșit! Am avut “oroarea” de a avea o vinitură în persoana lui dorel de Sătmar-cel mai prost primar din istoria sătmarului. A lăsat un dezastru după el!

  10. alex Răspunde

    Voi stit ca o randunica singur nu face primavara?Tot veniti cu primarul,nici Coica,nici Gyula nu a facut destul,ca a fost altii care a bagat batul,asa este la noi,pro si contra!

    • Norick Răspunde

      Si eu sunt de aceeasi parere. Primarul este o marioneta, semneaza acolo, unde le da voie…Interesele partidului sunt pe primul loc , urmand cu membrii bineinteles cum sunt pe scara ierarhica. Si apoi vin familiile acestora , rudele , vecinii , pisici si caini , urmat de soareci si veverite. Asa de lunga-i lista, ca cetateanul abia pe ultimele locuri apare , in forma de : “sa scumpim impozitele, biletele ,combustibilul , painea, laptele etc. etc.”
      As propune un mandat de 50 de ani pentru un primar , ca dupa vreo 40 de ani tot o sa ne faca si noua ceva – ceva …. :-))))))

      • y Răspunde

        @Norick, hai să-l facem rege! Kakas a szemétdombon.
        La modul serios, în campanie s-au promis niște parcări, dacă tot am fost tâmpiți și am băgat majoritatea instituțiilor în Centrul Nou. În spate la Eminescu și pe str.Kogălniceanu. Nu se aude nimic de ele cu toate că e treabă urgentă. Au trecut doi ani din mandat. Ce așteaptă? Sau va veni și acest primar cu niște machete color făcute de școlari cu o lună înainte de vot? Acum nu mai ține chestia cu moștenirea de la Coica. Kartonpapir polgármester.

        • Norick Răspunde

          @y : să-l facem ! Dar nu pe asta …. :-)))

          • Norick

            P.S. dacă nu mă-nşel , nu demult (cu mare tam-tam) era vorba , ca lacul Pescăruş va fi reumplută şi reamenajată ca pe vremuri…

  11. Xpert Răspunde

    de ce va agitați pentru pentru sf-urile lui Kerekenyi

    • y Răspunde

      Ideea este că proiectele sunt private, Serviciul de Urbanism a dat doar aprobarea. Eu aștept proiectele concrete ale pimăriei. Încă aștept.

  12. Militaru Marin Răspunde

    Din pacate, orașul Satu Mare a avut parte doar de primari ,,mici “. Județul, la fel ! Cine călătorește cat de putin prin tara, poate observa diferența . Suntem la coada Transilvaniei din majoritatea punctelor de vedere ! Păcat, in rest : bla,bla,bla ……

  13. y Răspunde

    @Militaru Marin. A zis acum mai bine de 200 de ani unul Napoleon Bonaparte că fiecare nație are conducătorul pe care și-l merită. Este foarte valabil și în cazul nostru.

    • matroz Răspunde

      @y:acum chiar m-ai convins:tot satmarul l-a dorit pe Coica-a fost votat de multi-sau pe imberbul de K.Gabor!Mai usor cu citatele ca Gabor o sa se creada reprezentantul poporului roman!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.