PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Alu Menziken linişteşte presa. Nu lasă Elveţia pentru Satu Mare!

Conducerea Alu Menziken, subsidiară a grupului Montana Tech Components din Elveția, dă asigurări presei din Elveţia că nu lasă afacerile din ce mai bogată ţară a Europei pentru a se muta în Satu Mare.

Michael Toyner, CEO al Montana Tech Components, a răspuns întrebării presei din Elveţia, că rămân unităţile din Reinach și Menziken rămân dar pentru că industria nu mai este uşoară în Elveției din cauya costurilor ridicate, s-a găsit varianta de a se face o prelucrare simplă a pieselor în România, adică la Medieşu Aurit.

“Facem o simplă prelucrare acolo, dar munca înaltă, dezvoltările și sediul central rămân în Elveția”, a spus Michael Toyner.

Alu Menziken a început anul trecut construcţia fabricii de piese din aluminiu pentru industria auto și aeronautică de la Medieşu Aurit.Se estimează că în acest an vor ieși primele piese de pe poarta fabricii din județul Satu Mare.

Fabrica de la Medieşu Aurit va ȋncepe producţia cu aproximativ 250 de angajați, urmând să crească ȋn câţiva ani la 700 de angajaţi.

Vă prezentăm proiectul fabricii din Medieșu Aurit: