Ultima actualizare: azi, 10:26

Locale

Alu Menziken linişteşte presa. Nu lasă Elveţia pentru Satu Mare!

Conducerea Alu Menziken, subsidiară a grupului Montana Tech Components din Elveția, dă asigurări presei din Elveţia că nu lasă afacerile din ce mai bogată ţară a Europei pentru a se muta în Satu Mare.

Michael Toyner, CEO al Montana Tech Components, a răspuns întrebării presei din Elveţia, că rămân unităţile din Reinach și Menziken rămân dar pentru că industria nu mai este uşoară în Elveției din cauya costurilor ridicate, s-a găsit varianta de a se face o prelucrare simplă a pieselor în România, adică la Medieşu Aurit.

“Facem o simplă prelucrare acolo, dar munca înaltă, dezvoltările și sediul central rămân în Elveția”, a spus Michael Toyner.

Alu Menziken a început anul trecut construcţia fabricii de piese din aluminiu pentru industria auto și aeronautică de la Medieşu Aurit.Se estimează că în acest an vor ieși primele piese de pe poarta fabricii din județul Satu Mare.

Fabrica de la Medieşu Aurit va ȋncepe producţia cu aproximativ 250 de angajați, urmând să crească ȋn câţiva ani la 700 de angajaţi.

Vă prezentăm proiectul fabricii din Medieșu Aurit:

19 comentarii

  1. Copilu' de Haur Răspunde

    Pă căpăţână Luxemburg, Irlanda, Monaco, Norvergia îi păstă Shvaitzer Land. Orium îi binie, tăt sclavi pă planaţie rămânem pentru ăştia rămânem.

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita

  2. Rodica Răspunde

    Pe romaneste spus , nu lasa afacerile din Elvetia , dar si-au gasit niste fraieri cu mana de lucru mai ieftina , care nu pun conditiile din Elvetia ! Stam si noi linistiti , ca stim cum merg treburile si cum ne trateaza strainii in propria tara !

    • Unu' Răspunde

      Rodico, iar te treziși vorbind?!?
      De când au venit multinaționalele blamate de tine, a crescut mult venitul per capita, ceea ce înseamnă mai mulți bani în buzunarele oamenilor, mai mulți bani de prăduit și mai mulți bani pentru madam docilă să vă crească salariile și pensiile și vouă, postaci bugetofagi!
      Pe vremea când nu erau multinaționale aveam câțiva patroni comuniști, la care dacă îndrăzneai să crâcnești, erai dat afară și ți se închidea gura urgent!
      Și e clar că multinaționalele vin pentru profit, că doar n-or veni să împartă bani la milogi! Aici dacă muncești ai parte, dacă nu … pleci! Măcar îți sunt respectate toate drepturile prevăzute de legislația națională și europeană, ai echipamente și condiții de muncă moderne și o grămadă de alte beneficii! Și cel mai important, ai șansa să avansezi în carieră!
      Nu ca la voi la buget, unde posturile cheie sunt ocupate de pupincuriștii regimului politic, care în majoritatea cazurilor sunt incompetenți, iar restul posturilor, majoritatea prost plătite, sunt ocupate de către puținii specialiști care n-au avut curaj să-și încerce șansa la privat din cauza poveștilor de acum câțiva ani!

      • TuAltu Răspunde

        Lasă numai lauda multinaționalele astea, și eu am lucrat 10 ani la una de renume din SM și situația nu e roz. Ai dreptul la muncă și atât,nu tu sindicat,nu drepturi, când era de lucru te obliga și duminică să mergi, când nu era te trimiteau forțat în concediu. Dc deschideai gura erai eliminat, indirect te obliga să lichidezi. De salarii ce să vorbim, aproape toate firmele mai mari dau salarii de rahat. Care e diferența între firmele astea și cele comuniste?

        • Unu' Răspunde

          Nah, amu ce să zic, vorba aia, ghinion!
          Bineînțeles, mereu vor fi unii mai nemulțumiți decât alții! Unii vor salarii de mii de euro dar când le ceri să producă măcar cât să-și acopere costurile, se supără și scuipă venin!

          • Satmarean

            Da…..ghinion!!!!! Ce cunoscut imi suna aceasta afirmatie!!!!! E de dreapta si pt multinationale. FB zis Rodica si TuAltu.

      • Rodica Răspunde

        Iti doresc sa lucrezi la ….. bugetofag-ul la care lucrez eu , sa vad cum mai comentezi atunci ! Lucrez in mediul privat de atatia ani , cat nu cred ca ai adunat tu in buletin ! Legat de drepturile respectate la privat nu pot decat sa-ti raspund cu …. ha,ha , ha ! Intelege ce vrei , dar inainte de a face afirmatii fara acoperire documenteaza-te ! Pentru tine , daca cineva are o alta opinie , e obligatoriu in tabara adversa si trebuie mazilit ! Daca atat intelegi tu din opiniile altora , nu merita osteneala ! Nu te mai retin , sa nu-ti scada….. ajutorul social !

        • Unu' Răspunde

          Ha ha, bună asta ultima, cu ajutorul social …
          Știi vorba aia, fiecare vorbește din experiența proprie …
          Apoi lucrurile sunt mai simple, vorba aia anii și banii nu se spun!

          • No name

            @Unu’: las-o tu pe Rodico si pe celalalt tantalau in pace – sunt sub nivelul tau de educare…:-)
            Pentru ei este ceva normal sa fii angajat(a) cu salarul minim pe economie si sa primesti un pliculet lunar in buzunar (sau intre ţâţe in cazul nostru) 🙂 – caci cash-ul conteaza , nu ???
            Cat despre echipamente… cu un ciocan si o dalta se rezolva totul…. :-)))
            Salutari de la Norick… 😉

          • Unu'

            @Norick: Da, m-am convins!
            O zi faină!

          • Rodica

            Noroc cu nivelul tau ( de inteligenta) , care este asa cum ti-e numele , adica NO NAME ! Este normal sa fii angajat si sa fii platit conform pregatirii profesionale pe care o ai , insa stii si tu ca in societatea noastra nu se intampla mereu asa ! Din pacate , dalta si ciocanul nu te ajuta sa vorbesti civilizat , fara conotatii sexuale si fara aprecieri -gen tantalau , pentru asta sunt cei sapte ani de-acasa plus niste carti din biblioteca ! In cazul in care ai asa ceva !

  3. bugetarul fericit Răspunde

    De aia lucrez eu la ,,stat”,nu-s prost să mă las batjocorit de privaţi.Şi uite că ,neaşteptat,ne-au mărit şi lefurile.Na,nu-i bine?

    • Rodica Răspunde

      Nu e vorba de-a te lasa … batjocorit , dar nu toata lumea are…. relatii si capacitati politice de-a ajunge sa lucreze la buget! Nu-i bai ca esti …. bugetaru fericit , totul e sa ai competenta si justificarea salariului marit ! Care salariu marit vine tot de la privat , ca voi , bugetarii nu produceti nimic !

      • Satmarean Răspunde

        Statul iti asigura niste servicii (asa cum poat fii ele ,in functie de cat de cinstit e cel care contribuie la buget si bineinteles cat de bun administrator este),pe care nici un privat nu l-ar face pt ca la ei conteaza doar profitul. Ce profit sa faca cei care muncesc in spitale,scoli, armata,politie,finante etc. O societate poate sa se lipseasca de ele? Nici macar ….privatul.
        Ar fost bine daca statul si-ar fi pastrat 100% Petromul, Gazul,Electrica,Romtelecom si ar rentabiliza Posta,CFR si atunci am putea vb ca si statul produce mai mult ca acum si nu ar merge profitul afara.

        • Rodica Răspunde

          E-adevarat , pana-ntr-un punct ! Dar ce fac toti acesti prestatori de servicii fara banul de la privat ? Cine sustine bugetul acestei tari ? Privatul , ca are , ca n-are profit , e obligat sa vireze niste taxe si contributii la bugetul de stat . In cazul in care la scadenta de 25 a fiecarei luni n-ai virat frumusel banii la stat , ai poprire pe cont(in cazul in care ai cont deschis la banca ) sau te trezesti cu controale si somatii de plata , pe care nu le poti fenta ! (Mai nou , conform legislatiei actuale , in cazul in care nu virezi banii la stat esti pasibil de dosar penal ) .80% din bugetul acestei tari e constituit din banii de la privat , ceea ce cred ca spune totul !

  4. Satmarean Răspunde

    Corect. Asa e peste tot in capitalism. Privatul deconteaza la stat si statul ar treb sa-i asigure cadrul legal sa fie rentabil pt amandoi.

  5. y Răspunde

    @No name, așa cum a declarat patronul/șeful de la Alu Menziken ei pentru munca de jos vin la noi, chestiile de calitate tot la ei rămân. Deci dalta și ciocanul rămân pentru noi echipamentul de vârf. Sper ca nick-ul ăsta să reziste mai mult.

    • Unu' Răspunde

      Nu-i condamn total, avem unele specimene de “profesioniști” de te doare mintea!
      Am avut un coleg “injiner” care repara un echipament de măsurare de precizie cu ciocanul de 2 kile! M-am cutremurat când l-am văzut!

    • No name Răspunde

      @y: inca tot caut…. :-)))) Dar sper sa o si gasesc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.