PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primarul tună și fulgeră: ,,Firma care reabilitează podul este sub orice critică”

Kereskenyi Gabor a declarat astăzi că este total nemulțumit de cum decurg lucrările la Podul Decebal. Edilul-șef spune că principala problemă este lipsa acută de muncitori.

,,Am făcut 40 de străzi anul trecut, însă puteam face 50-60, dar nu există forță de muncă”, a declarat Kereskenyi Gabor, adăugând că lucrările la pod costă undeva la 6 milioane de lei. Acesta a mai spus că muncitorii sunt nevoiți să facă naveta Satu Mare – Zalău din cauza faptului că nu au posibilitatea de a-și închiria cocioabe.

,,Toate orașele vor demara mari lucrări în aceeași perioadă și vom încerca să prindem muncitori. Trebuie liberalizată piața muncii din România, altfel vom avea șantiere abandonate”, a mai declarat Kereskenyi.

City managerul Maskulik Csaba spune că nu este nici el mulțumit de cum decurg lucrările, însă totul se va corecta: ,,Podul este o povară pentru noi toți, dar trebuie să avem răbdare. În perioadele în care nu se lucrează trebuie să se întărească fundația. Am primit asigurări că lucrările se vor finaliza până pe 31 iulie”.