Ultima actualizare: azi, 20:09
Locale

Simpozion de istorie și lansare de carte la MedievArtFest | Cetatea celor 100 de eroi

Orașul Ardudul vine cu o serie de evenimente culturale în cadrul MedievArtFest | Cetatea celor 100 de eroi, în anul Centenarului.

Simpozion de istorie

Un eveniment ce se anunță a fi unul interesant este simpozionul de istorie „Ardudul în preajma Marii Uniri”, ce va avea loc sâmbătă, 21 iulie 2018, ora 14:00 în Cetatea din Ardud, avându-i ca invitați pe:

Asist. univ. dr.. Lucian Turcu, Facultatea de istorie – Universitatea Babes Bolyai din Cluj
dr. Livia Ardelean, Direcția Județeană a Arhivelor Naționale din Cluj
dr. Viorel Ciubotă, cercetător științific Satu Mare
drd. Marta Cordea, Biblioteca Județeană Satu Mare
dr. Viorel Câmpean, Biblioteca Județeană Satu Mare

La buna desfășurare a evenimentului au contribuit Primăria și Consiliul local Ardud, Asociația Culturală „Dr. Augustin Mircea” cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare.

Lansare de carte

Totodată, primăria și Consiliul local Ardud, Asociația Culturală „Augustin Mircea” au onoarea de a vă invita la lansarea primului volum al monografiei orașului Ardud. Evenimentul se va desfășura DUMINICĂ, 22 iulie 2018, începând cu ora 13:30 în Cetatea Ardud. La lansarea de carte va participa și trupa Nomen Est Omen condusă de către Prof. univ. dr. Mihai Plămădeală din București.

„Cartea soților Berci este un exemplu de reclădire, de înălțare sufletească, de mângâiere, de prietenie, de conviețuire pașnică. Ghidul cetății a ajuns stăpânul ei și tine porțile larg deschise pentru toți cei ce doresc să cunoască istoria. Călătoria în timp nu este numai un coșmar, ci și o blândă aducere aminte a perioadelor de pace și de bună înțelegere. A perioadelor când s-au născut copii, când s-au făcut nunțile și vunul a curs din ulcioare, a umplut paharele pentru închinare și pentru progres.

Citind această lucrare, am descoperit că Ștefan Berci s-a întrecut pe sine. Alături de soția sa Rodica a găsit formula cea mai potrivită de a clădi o lucrare memorabilia. Au broscodit în stele, le-au căutat pe fundul apelor, atunci când apa istoriei a fost liniștită, atunci când apele nu au fost tulburi și stelele s-au putut reflecta în ele…!” Nicoară Mihali

Moderator: Liviu Pancu
Invitați: Prof. univ. dr. Lucian Nastasă – Kovacs, Manager al Muzeului de Artă din Cluj
Nicolae Decsei, Președintele de onoare a Comunității evreiești din Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.