Ultima actualizare: azi, 21:29
Locale

FOTO. Dezbatere pe tema Legii Pensiilor. Gabriel Leș: ,,Modificările sunt imperios necesare!”

Senatorul sătmărean Gabriel Leș a participat astăzi, marți, 21 august, la o dezbatere pe tema Legii Pensiilor, întâlnire la care a luat parte și secretarul de stat în Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Adrian Marius Rîndunică. Gabriel Leș a declarat, între altele, că este necesară eliminarea inechităților din sistemul public de pensii, iar persoanele care au lucrat același număr de ani în aceeași profesie trebuie să aibă pensii egale.

,,Am participat azi la dezbaterea moderată de secretarul de stat în Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Adrian Marius Rîndunică, pe tema proiectului Legii sistemului public de pensii, la Instituția Prefectului Satu Mare. 

Modificările sunt imperios necesare deoarece prin acestea se urmăreşte eliminarea inechităţilor din sistemul public de pensii, care au făcut ca persoane care au lucrat acelaşi număr de ani, în aceeaşi profesie şi au cotizat egal, să aibă pensii diferite.

Totodată, se elimină inechităţile din sistem dintre femei şi bărbaţi care au lucrat acelaşi număr de ani, în aceleaşi condiţii şi care au contribuit egal, dar care au pensii diferite. Sper să aprobăm legea în viitoarea sesiune parlamentară pentru a stabili echitatea în sistemul public de pensii!”, a declarat senatorul Gabriel Leș.

11 comentarii

  1. Sofia Răspunde

    Una din inechitatile cele mai mari este sa incurajezi nemunca.Cum va explicati,domnule senator,faptul ca mama mea dupa 23 ani de munca are o pensie egala cu a unei persoane care nu a muncit nicio zi?Cum vi se pare ca dupa 23 ani de munca sa aiba pensia aproape egala cu a unei persoane care nu a fost angajata?Aceasta inechitate va fi luata in calcul?Mi-ar placea sa cred ca ,daca nu v-ati gandit pana acum ,sa aveti in vedere acest aspect.Sunt convinsa ca nu doar mama mea se simte discriminata.

    • Viki Răspunde

      Credeti ca il intereseaza pe acest individ de mama dvs? Intr-un nici un caz! Tot ce ii intereseaza este bunul mers al afacerilor lor! Atat protejarea cat si sporirea contractelor cu statul!

  2. Jan Răspunde

    Din pacate nu o sa aiba in vedere acest aspect.
    Este incredibil cum, in conditiile in care Romania se confrunta cu o acuta lipsa a fortei de munca, legiuitorul sa continue aceeasi politica total gresita de a stimula nemunca si puturosenia.
    Pentru Statul Roman este mai important sa se ingrijeasca de un puturos care nu are chef de lucru decit de u oamenii care au lucrat o viata si au contribuit la buget.

  3. Jan Răspunde

    Voturile…bata-le vina !!!!!!

  4. BOZGORU Răspunde

    Ai zis bine Jan la ciuma rosie voturile vin de la puturosi si trantori .

  5. Unu' Răspunde

    Ăsta-i un pamflet. nu-i o lege adevărată!
    Când o să văd o lege care să respecte perioada de contribuție reală și dispar toate pensiile speciale, atât cele ale parlamentarilor cât și cele din justiție, MAI și alte structuri ale statului, o să discutăm despre o lege adevărată!

  6. Cristofer Răspunde

    Tot ceia ce vă doriți voi (eu) nu se va întâmpla în ROMÂNIA.
    Startul în 1990 a fost greșit, dezechilibrul este de proporții înspăimântătoare.
    Aș vrea să mai scriu dar nu am cuvinte…

  7. gheorghe Răspunde

    Anul trecut mi-a mers un coleg in pensie dupa mai bine de 40 de ani de munca.A fost inginer la UNIO pe vremuri ,inainte de pensionare a muncit ca proiectant,tehnolog si responsabil cu calitatea la o firma satmareana.Va dati seama ,a venit omul la mine in birou si a plans…a plans! efectiv nu-si putea stapani plansul ….zice el,,Ghita dupa o viata de om petrecuta in aceasta meserie o sa primesc 1200 de lei pensie…..1200 lei!!!!dupa 40 de ani de munca .La fel un struungar s-a pensionat tot anul trecut…..1150 de lei pensie…Mai politicienilor ,mai da voua nu va este frica de Dumnezeu….Va bateti joc pur si simplu de viata oamenilor.Va doresc sa ajungeti sa luati pensie ca si majoritatea pensionarilor din Romania!!!!Asa sa va ajute Dumnezeu!!!!Veniti cu tot felul de garagare…bla,bla-uri si coscarii ca sa puna botul omul de rand.Este normal dupa tine (Gabi Les) ca un inginer care iese la pensie sa aiba o pensie de nimica si alte categorii de pensionari(sincer nu am nimic cu ei…stiti fiecare la cine fac referire) care nu au facultate si studii superioare sa mearga la pensie imediat dupa 40 de ani si sa aiba o pensie babana?Sa nu fiu inteles gresit….Nu ei au pensia mare ci noi ceilalti avem pensia foarte mica,bataie de joc.Mi-e lehamite de TOATA clasa politica care ne-a adus in aceasta stare.Rusine sa le fie!!!!Sa nu cumva sa credeti mai oameni buni ca daca vor veni altii…indiferent cum s-or numi ei vor face ceva pentru omul de rand….NICIDECUM…fiecare are interese proprii si de grup….fiecare trage focul sub oala lui!!!!Doar in parlament cand si-au votat lefurile ,sporurile si privilegiile au fost cu totii cu mainile pe sus….asa ca putine sperante de mai bine pentru muritoriii de rand.

  8. cârcotaş Răspunde

    Cât cinism manifestă PSD-ul!Şi-au dat prima dată lor iar acum,vezi Doamne,îi preocupă pulimea.Aceste iniţiative sunt extrem de nocive pt. că dacă PSD-ul ar fi dat jos şi ar veni la putere un partid responsabil(dacă există) lozincâ lor ar fi ,,Noi am vrut,dar nu ne-au lăsat ei”.Ca dovadă,pensiile mărite vor fi date abia peste 2 ani!Bineînţeles dublate şi triplate.Întrebare:dacă tot sunt îndreptăţiţi pensionarii,şi sunt bani(pt. dublare şi triplare) de ce nu se dă 10% de mâine la toţi pensionarii.Aaaa! trebuie calculate!

  9. cetațean Răspunde

    Sunt de acord cu tot ceea ce a scris Gheorghe și îl rog pe dl senator să publice ce pensie are un parlamentar după doar 4 ani de mandat și să compare cu cei 1200 de lei primiți după 40 de ani de MUNCĂ!!!! Și sunt enorm de mulți pensionari care DUPĂ O VIAȚĂ DE MUNCĂ TRĂIESC ÎN SĂRĂCIE !

    • Unu' Răspunde

      Păi ce vă legați de ei (de parlamentari)?
      Un parlamentar a făcut hemoroizi în stadiul 4 după 4 ani de frecat fotoliile confortabile ale parlamentului, injineru’ a suferit atâta după 40 de ani de muncă?
      Și-apoi cum îndrăznește el să iasă la pensie? Păi nu de-aia au avut grijă guvernanții să ridice vârsta de pensionare ca să nu mai apucăm pensia?!? Câtă grijă au de noi, să nu ne mai chinuim bătrânețile cu țipetele nepoților neastâmpărați din pensiuca aia mizeră pe care oricum o cheltuiam pe medicamente …
      Vă legați de săracii parlamentari, soroșiști răi ce sunteți!

      (Textul de mai sus e un pamflet, a se trata ca atare!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.