Ultima actualizare: azi, 11:21
Locale

FOTO&VIDEO. Atelier școală inaugurat la Dräxlmaier. Spațiu modern pentru viitorii meseriași ai Sătmarului

În această dimineață, marți, 25 septembrie, la sediul Dräxlmaier Satu Mare a avut loc inaugurarea unui atelier școală destinat cursurilor de teorie aplicată pentru elevii Colegiului Tehnic Ion I. C. Brătianu, care studiază în cadrul programului de educație profesională în sistem dual, susținut de compania germană.

La eveniment au participat, printre alții, directorul general al Dräxlmaier Satu Mare, Iuliu Cadar, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, prefectul județului Darius Filip, precum și inspectorul școlar general Călin Durla.

Evenimentul a fost deschis de directorul general al companiei, Iuliu Cadar. ”Atelierul inaugurat azi oferă elevilor condiții optime pentru completarea studiilor, aplicând teoria învățată la cursuri pe aparate similare cu cele utilizate și în producție. Asigurarea specialiștilor de mâine este extrem de importantă. O educație profesională de bună calitate ne oferă perspectiva de a avea profesioniștii de care avem nevoie alături de compania noastră în viitor. Tinerii care studiază în cadrul acestui program au avantajul de a se dezvolta împreună cu noi și de a cunoaște în detaliu activitatea  companiei”, a declarat Iuliu Cadar.

,,Astăzi inaugurăm în orașul nostru o nouă fabrică, însă de data aceasta nu este vorba despre o fabrică de componente auto, ci de o fabrică de meseriași. Vreau să vă spun că orice primar din țară și-ar dori o astfel de companie cum este Draxlmaier. Pentru că are o viziune, în afară de investițiile pe termen mediu sau lung, acum și-a îndreptat privirea și spre forța de muncă calificată. Vreau să vă spun că dezvoltarea învățământului dual este un deziderat pentru care și municipalitatea face eforturi foarte mari. Avem nevoie de un front comun foarte larg pentru a combate această lipsă acută a forței de muncă calificată în orașul nostru”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

,,Iată că astăzi inaugurăm primul atelier școală din județ, în care elevii vor învăța pe mașinile pe care vor lucra atunci când vor fi absolvenți. Nicio țară din lume nu-și permite să doteze atelierele școală cu topul de gamă al aparatelor. În același timp, firma are nevoie de elevi și forță de muncă pregătită pe aceste mașini, iar astfel, elevii încep pe mașinile pe care le avem în atelierele școală, după care se va finaliza pregătirea acestora pe mașinile de ultimă generație pe care le găsesc în fabrică, a punctat și inspectorul școlar general”, Călin Durla.

De asemenea, la eveniment a participat și Barbara Gerber, Coordonatorul Departamentului de Formare Profesională al DRÄXLMAIER Group. Ea a accentuat importanța formării viitorilor profesioniști în cadrul companiei. ”Scopul nostru este să oferim elevilor care studiază alături de DRÄXLMAIER șansa să  beneficieze de programe prin care ei la absolvire vor putea deține toate cunoștințele și deprinderile care să le asigure o carieră. România a fost prima țară în care am introdus acest sistem de învățământ, după Germania, și preluând apoi modelul de succes dezvoltat aici am extins sistemul în multe alte țări. Ne-am implicat în dezvoltarea programului de școală profesională încă din 2012, de la prima inițiativă de acest tip în România. Pe parcursul anilor am extins acest program în toate orașele în care compania își desfășoară activitatea și am pus bazele unor parteneriate puternice cu școlile și cu comunitățile locale”, a afirmat Barbara Gerber.

Imediat după discursuri, toți cei prezenți au fost invitați în atelierul unde elevii se pregătesc pentru a deveni cu adevărat meseriași. Mai mult, tinerii au prezentat publicului un model de robot, construit chiar în atelier.

https://www.youtube.com/watch?v=i5Gj7YXHZdY

 

12 comentarii

  1. ombre Răspunde

    felicitari ptr initiativa !

  2. Geo Răspunde

    Au mare nevoie de sluji si de fraieri ……

  3. Drm Răspunde

    Noii sclavi. Ăia vechi pleacă, trebuie alții noi

  4. HBC Răspunde

    PENTRU 1750 RON NET NU CRED CA O SA VINA CINEVA DINTE EI SA LUCREZE 50 ORE PE SAPTAMANA

  5. Calin Răspunde

    Ei cred ca gasesc aici fraierii si prostii, cand ei fac miliarde de euro .

  6. Drm Răspunde

    Si la bietii muncitori le sot ochii cu bani de nimic. Rusine !!!

    • Ce? Răspunde

      Nu-i adevarat Draxalmayer ???. Poftim? Ce aveti de gand totusi?. Va mirati ca pleaca oamenii pe capete. Nu va mirati ca daca continuati tot asa .. la rivederci!!!

  7. Rodica Răspunde

    Ce atelier scoala pt. profesionisti ? Poate pentru roboti ! La ritmul infernal de lucru ( mai ales cei de pe banda , vai mama lor) si la roboti apar fisuri in functionare . Si-atunci , ce si-au zis mai marii de la Drexi ? Hai sa-i mai inlocuim si cu niste ….oameni . Un bu profesionist – oricare ar fi domeniul- se formeaza in ani de munca si incercari , nu in doua . trei luni , cat stau multi dintre cei care se angajeaza acolo ! E o fluctuatie de personal , mai ceva ca pe nu …peron (de gara ) ! Drepturi yok , munca soc!

  8. Rodica Răspunde

    P.S. Graba strica treaba ; am vrut sa zic un bun profesionist ( nu bu profesionist) si un peron (nu peron ) ; oricum , fondul problemei e acelasi !

  9. Radu Răspunde

    Bravo lor !!!
    Acei tineri invata o meserie care le va fi folositoara in viitor. Nu vor fi nevoiti sa lucreze ca, necalificati pentru 1700 RON. Cat despre tot cei comentati aiurea despre DRM. De ce va angajati conform calificarilor dumneavoastra pentru zeci de miliarde????

  10. Neamt Răspunde

    Mergeti in Germania si nu mai prostiti si fraieriti alte natii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.