PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Taximetriștii din Satu Mare amenință că intră în grevă. Vor mărire de tarif

Taximetriștii din Satu Mare amenință că vor intra în grevă dacă șefii companiilor nu vor mări tarifele. Oamenii spun că este inacceptabil ca tariful să stagneze la 2,2 lei, având în vedere creșterea combustibilului. 

Unul dintre taximetriștii din Satu Mare a declarat, pentru Portal SM, că se poate ajunge chiar și la o grevă generală dacă situația nu se va schimba în viitorul apropiat.

De asemenea, taximetriștii au dezbătut acest subiect și pe un grup de Facebook, acolo unde au arătat mai multe probleme.

,,Prin menținerea acestui tarif care generează o criza majora a taxiurilor in Satu Mare se dorește inducerea in eroare a autorităților pt majorarea numărului de autorizații, momentan fiind “insuficiente” in opinia patronilor de dispecerate, lucru care va aduce profit lor si faliment noua.
– se încearcă din răsputeri prin introducerea verbala abuziva (deoarece aceste clauze nu sant introduse in contractele de dispecerizare) a amenzilor, sancțiunilor, schimburilor de dispecere precum si obligativitatea de a se majora programul de munca la 12 ore pe zi, 7 zile pe săptămana lucru care din nou aduce profit doar lor si noua …sclavie modernă
– este necesară majorarea tarifului deoarece rezolva toate problemele legate de aceasta meserie (eliminam criza de taxiuri, mergem la comenzi, aducem un plus de confort clientelei prin noi investiții)
In final ….. Atâta timp cat acceptam toate aceste lucruri înseamnă ca este rentabil si având in vedere ca facem parte din generația # REZIST rămâne la atitudinea voastră, ce, cum, când si daca se va face ceva in aceasta privința”.