Ultima actualizare: azi, 16:05

Locale

Taximetriștii din Satu Mare amenință că intră în grevă. Vor mărire de tarif

Taximetriștii din Satu Mare amenință că vor intra în grevă dacă șefii companiilor nu vor mări tarifele. Oamenii spun că este inacceptabil ca tariful să stagneze la 2,2 lei, având în vedere creșterea combustibilului. 

Unul dintre taximetriștii din Satu Mare a declarat, pentru Portal SM, că se poate ajunge chiar și la o grevă generală dacă situația nu se va schimba în viitorul apropiat.

De asemenea, taximetriștii au dezbătut acest subiect și pe un grup de Facebook, acolo unde au arătat mai multe probleme.

,,Prin menținerea acestui tarif care generează o criza majora a taxiurilor in Satu Mare se dorește inducerea in eroare a autorităților pt majorarea numărului de autorizații, momentan fiind “insuficiente” in opinia patronilor de dispecerate, lucru care va aduce profit lor si faliment noua.
– se încearcă din răsputeri prin introducerea verbala abuziva (deoarece aceste clauze nu sant introduse in contractele de dispecerizare) a amenzilor, sancțiunilor, schimburilor de dispecere precum si obligativitatea de a se majora programul de munca la 12 ore pe zi, 7 zile pe săptămana lucru care din nou aduce profit doar lor si noua …sclavie modernă
– este necesară majorarea tarifului deoarece rezolva toate problemele legate de aceasta meserie (eliminam criza de taxiuri, mergem la comenzi, aducem un plus de confort clientelei prin noi investiții)
In final ….. Atâta timp cat acceptam toate aceste lucruri înseamnă ca este rentabil si având in vedere ca facem parte din generația # REZIST rămâne la atitudinea voastră, ce, cum, când si daca se va face ceva in aceasta privința”.

16 comentarii

  1. Indicativ Răspunde

    Lucrez ca taximetrist. Stand prin parcari ne intalnim des cu cersetori smeriti care iti cer cate un leu. Daca ai dai, daca nu, nu. A aparut insa de ceva vreme un cersetor care nu umbla pe jos. El vine cu masina si nu-ti cere spasit un leu ci iti cere imperativ sa-i dai 50 lei, 100 sau chiar 200 lei daca mai vrei sa primesti comenzi prin dispecerat. Asta pentru ca te-a “primi” lucrand duminica cand erai intr-o parcare taxi.

  2. Indicativ Răspunde

    Tin sa-i aduc la cunostinta d-lui cersetor ca noi doi avem semnat un contract de dispecerat care are trecut in el drepturi si obligatii. Atata timp cat eu respect acel contract nu poate nimeni sa ma oblige sa accept sa preiau comenzi prin dispecerat de genul “du-te din micro 17 de la posta sa-mi iei clientul de pe Aurel Vlaicu ca nu am masini in zona !

  3. Indicativ Răspunde

    Si inca o chestie. Respect mult pentru soferii care l-au refuzat pe cersetor si au plecat la Prima Taxi. Am totusi o intrebare pentru soferii de la Vip Taxi care au onorat cererile patronului si i-au dat sume de bani intre 50 lei si 500 lei pentru a putea primi in continuare comenzi prin dispecerat. Ce veti face in ziua in care va gaseste “sefu” intr-o parcare si va anunta nonsalant ca tocmai ii datorati pretul masinii dvs. daca mai doriti sa primiti comenzi prin dispecerat ? Dragnea este mic copil pe langa “sefu” de la Vip. Sper ca cei doi sa nu se intalneasca vreodata !

  4. repede Răspunde

    Cei 50 RON pe care ii retine pentru indicativ firma VIP, prin domnul Fanea? Si nu este stipulat in contract aceasta obligatie, daca iti sta masina sa platesti 50 RON pentru indicativul vietii!!! RUsine domnule Fanea! Rusine autoritatilor, gen ANAF< OPC< POLITIA ECONOMICA care va sustin prin milogire!

  5. sas Răspunde

    Domnule FANEA , de ce cei de la POLITIA RUTIERA satu mare vin sa isi spele gratuit masinile la dvs? De ce anumiti angajati de la OPC si ANAF vin sa isi repare pe gratis , masinile la dvs in service-ul auto?

  6. astaldi Răspunde

    La domnul Fanea se plateste 50 RON indicativul daca iti sta masina, iar in contractul de dispecerat nu este stipulat acest lucru! Iar cand platesti , contabila de la FANEA VIP iti trece taxa dispecerizare, si nu trece taxa retinere indicativ sau alte chestii! Le mascheaza ca taxa dispecerizare

  7. Indicativ Răspunde

    Dl. Fanea are impresia total gresita ca atunci cand vede o masina pe care apare inscriptionata sigla VIP, masina ii apartine. Nu este asa. Dansul poate sa mane si sa adune masinile unde apare dansul sau firma sa trecute in talonul masinii. In rest, masina mea personala se misca la comanda mea comanda care vizeaza obtinerea de profit si nicidecum lucrul in folosul dispeceratului !

    • Cucu Răspunde

      Ce dl.? Dupa ce ne zici ca face pe tiganul il numesti domn? Iti meriti soarta.

    • Norick Răspunde

      Bine , dar daca asa de nashpa e’ la VIP , ce te tine inca la ei ??? Dezlipesti sigla si faci “pelicaneala” la gara.
      Aaaaaa dar asa n-o sa urce nici draq in masina – asta-i problema number one . Atunci sigla ramane si inghiti toate porcariile patronului.
      Sau mai exista o varianta : te lasi de meserie si incerci norocul la Drexi… :-)))
      Peace ! 😉

      • Ptr Noricj Răspunde

        Esti fix un bou.
        Ptr faza cu drexi.
        Credema ca sunt multi taximetristi mai scolarizati ca tine. Fac taxi ptr ca se pkateste bine
        Asa ca ALUPIGUS HA HA HA ,,,???

        • Norick Răspunde

          Bou o fi fost ma-ta cand nu te-o inghitit . Prostovan ce esti, la gara cu tine !
          Sigur sunt printre ei multi , care -s mai scolarizati , dar tu sigur nu esti printre ei analfabetule .Pe tine nici la drexi nu te angajeaza , ca pici la interviu. Sau mai bine zis portarul nu te lasa sa intri…. :-)))
          P.S. de la ceilalti scuzele mele de rigoare… ;-))

  8. Taximetrist Răspunde

    Acest om zis Fanea a fost candva un nimeni un drum.
    A ajuns unde a ajuns bravo lui, dar sa se comporte ca un Om.
    El este un obsedat, fix asa a luat sfarsit si Cielo Taxi. Atunci patronul zicea ca cielo taxi curge din oricare robinet..unde a ajuns..zero.
    Deci aceasta firma a ajzns la punctul culminant..de aici numai in jos.
    Chestie de timp..tic tac

  9. gheorghe Răspunde

    Se face atata tam-tam pe acesta chestie cu vip taxi!!Dar hai sa fim seriosi.De ce nu va adunati cei nemultumiti(pe buna dreptate)de conditiile de lucru si de abuzurile(existente si de netagaduit)ale acestui parton si sa va faceti o asociatie ,o noua firma de taxi in care sa puneti voi conditiile si sa munciti dupa cum considerati ca este bine pentru voi si clientii vostri?Eu cred ca nimeni nu sta obligat la vip iar faptul ca el spala si repara masinile nu stiu cui din oras ….ha ha ha este dreptul lui sa faca ce vrea in firma lui atat cat timp nu incalca legea!!Mai oameni buni dar indisciplina multor taximetristi satmareni este cunoscuta de foarte mult timp.Sa va zic eu???…nu este coeziune,sunt foarte multi,, flamanzi””care-ti fura clientul….se baga si stau in multe cazuri doar la pelicaneala si nu-i respecta deloc pe acei taximetristi corecti care-si asteapta randul la comanda sau la client,dupa caz!(despre altele nu vreau sa vb. aici)Eu zic ca singura solutie este sa va faceti o alta firma de taxi in care sa fie cooptati doar taximetristi seriosi si disciplinati….Dar oare se poate face asta????Ramane sa va raspundeti voi…..dati-i flit lui fanea daca aveti sange in instalatie…daca nu atunci mucles ca voi sunteti,,,slabi!!!Va doresc tuturor o zi buna si mai ales taximetristilor….curse lungi!!!

  10. ciprian Răspunde

    De acord cu cererile taximetristilor, dar cu conditia ca masinile folosite sa nu fie mai vechi de 7 ani, asta pentru ca unele taximetre sunt adevarate corhazuri, problemele fiind maşinile vechi, murdare şi foarte uzate.

  11. Indicativ Răspunde

    Va propun o solutie simpla de protest. Maine avem data de 28.09. Maine sa lucreze doar cei care au numar par la nr. De inmatriculare al masinii. Poimaine sa lucreze doar cei cu numar impar al masinii. In acest fel nu oprim de tot activitatea de taximetrie, dar sigur se va resimti lipsa taxiurilor in oras. Cei care sunt la chirie sa fie exceptati pana isi obtin chiria si asta doar in prima parte a zilei. Ce spuneti ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.