Ultima actualizare: azi, 13:57
Locale

Garda de Mediu Satu Mare, controale pe bandă rulantă. Amenzi de peste 120 mii de lei

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural, Garda de Mediu a Județului Satu Mare a prezentat un raport amplu privind activitatea instituției în acest an. Potrivit comisarului șef al Gărzii, Vasile Fănățan, anul 2018 a fost unul dedicat într-o bună măsură activităților de control.

Astfel, în judetul Satu Mare exista peste 2500 obiective care au fost reglementate din punct de vedere al protectiei mediului. Pentru anul 2018 au fost planificate actiuni de control la peste 350 de obiective.

Situatia privind controalele efectuate in perioada 01.01.2018-30.09.2018:

–Inspectii planificate realizate

–196, din care 130 în domeniul controlului poluării, respectiv  66 în domeniul biodiversităţii

–Inspectii neplanificate realizate

–337, din care 313 în domeniul controlului poluării , respectiv 24 în domeniul biodiversităţii

–in anul 2018  au predominat actiunile de inspectie dispuse de către comisariatul general pe anumite tematici (158), urmate de controale pentru verificarea unor petiţii (83). Au fost soluţionate cu prioritate toate solicitările de inspecţie pentru proiectele cu finanţare pe fonduri europene.

Au fost verificate cele 34 de instalaţii din judeţ care deţin autorizaţie integrată de mediu, fără a fi constatate neconformităţi relevante în funcţionarea acestora. De asemenea, a fost verificat singurul obiectiv aflat sub incidenţa SEVESO, privind controlul pericolelor de accidente majore care implică substanțe periculoase, fără a fi constatate abateri de la prevederile legale în vigoare.

Alte acțiuni desfășurate au vizat:, salubrizare localităților, gestionarea deșeurilor medicale, respectarea prevederilor actelor de reglementare de către operatorii microhidrocentalelor din județ, inspecții în perioada de prohibiție, verificarea operatorilor care utilizează/comercializează substanțe care distrug stratul de ozon.

În urma controalelor privind salubrizarea localităților, respectiv a verificării implementării unui sistem de colectare selectivă a deșeurilor de tip municipal și asimilabile acestora, au fost aplicate un număr de 51 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 126 000 lei. Au fost identificate 28 de locații privind depozitarea necontrolată a deșeurilor, cu o suprafață ocupată de cca 40000 mp.

2 comentarii

  1. Carmen Răspunde

    Referitor la gestionarea deseurilor medicale,ar trebui pusa intrebarea si celui din salonul de tatuaj de pe Iuliu Maniu ,cu ce firma are contract pt ridicarea acestora.Pina atunci raspunsul v-il dau eu.CU COSUL DE GUNOI STRADAL INSTALAT IN FATA CLADIRII in care i-si desfasoara activitatea fara nici o autorizatie (DSP Primarie etc…) si fara a elibera bon de casa (cred ca nici nu stie ce este acela).Dese ori lucreaza seara tirziu sau noaptea,cind probabilitatea de a fi controlat este minima.

  2. Pop Ioan Răspunde

    Un prieten a intrat acolo sa-si faca un tatuaj pt ca i-a fost recomandat de cineva,dar cind a vazut ce conditii ,mai ales igienice , sint in camaruta aceea ,a iesit urgent.Cocina de porci este un laborator steril pe linga aceea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.