Ultima actualizare: azi, 13:03
Locale

VIDEO. Simulare seism. Peste 2.000 de morți la București. În Capitală au ajuns o sută de pompieri sătmăreni

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat despre desfăşurarea exerciţiului naţional “Seism 2018”, la care au participat peste 100 de pompieri sătmăreni, că nu au fost întârzieri de reacţii şi că aspecte punctuale apărute pe parcurs “s-au rezolvat foarte bine”.

Ultimul bilanţ al exerciţiului Seism 2018 vorbeşte despre 2.098 persoane decedate, 3.912 răniţi, 7.250 persoane dispărute, 30.000 persoane sinistrate şi 130.000 de persoane afectate.

”De asemenea, 30.000 de consumatori sunt nealimentaţi cu energie electrică şi 25.000 de persoane nu au acces la reţeaua de alimentare cu apă. Au fost distruse 250 de case şi avariate alte 900”, au precizat organizatorii simulării.

Şeful DSU, Raed Arafat, a explicat că operaţiunile de căutare-salvare se continuă, la fel continuă sosirea în România a echipejul internaţionale.

În urma apelului internaţional pe care România l-a lansat ca urmare a cutremurului, au ajuns în ţară şi 7 ambulanţe din Austria, 4 ambulanţe din Italia, o ambulanţă din Ungaria, două camioane pentru posuri medicale avansate nivel I, din Italia, şi trei camioane din Austria. În cursul acestei zile vor ajunge echipa de căutare- salvare din Bulgaria şi paramedici cu ambulanţă din Republica Moldova. În această după-amiază, un avion civil pus la dispoziţie de Institutul National de Cercetare Aerospatiala va aduce de la Timişoara 4 medici şi asistenţi medicali pentru suplimentare.

Pentru asigurarea intervenției în caz de cutremur, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Satu Mare s-au deplasat la București nu mai puțin de 100 de pompieri sătmăreni, cu 15 autospeciale.

  • două autospeciale de primă intervenție și comandă (Duster)
  • o autospecială de descarcerare grea
  • 5 ambulanțe SMURD
  • 2 camioane de intervenție
  • 1 camion + container multirisc
  • 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă
  • 1 microbuz și un autobuz pentru transport cadre
  • 1 echipaj de căutare canină
  • 100 de pompieri

3 comentarii

  1. radu Răspunde

    Mai stiti cum a fost la COLECTIV ? In caz de cutremur e vai de noi.

  2. y Răspunde

    Exact @Radu. În caz de ceva serios autoritățile vor alerga ca șobolanii așa de bine suntem pregătiți. Acum ne-am jucat de-a nino-nino din Satu Mare, Timișoara sau Suceava. Ne alarmeză lunar aiurea, ne trimit sms de exercițiu pe telefon. Dar dacă pică rețeaua de telecomunicații ce plm veți face? Vă spun eu. Rugăciuni.

  3. Nimeni Răspunde

    @y. Daca pica reteaua de comunicatii, ce vor face cei afectati? …nu ce vor face cei meniti sa intervina, asa mi s-ar parea pusa corect problema. Sa ne imaginam un cetatean sub daramaturi, fara posibilitatea de-a iesi, de la cine s-ar astepta el sa primeasca ajutor, de la comentatori? de la alti cetateni? un ajutor divin? sau de la cei instituiti sa o faca? Am vazut in Italia interventia la un hotel prins de o avalansa, habar n-aveti cate au trebuit(si cate ar mai fi trebuit) sa extragi oamenii de acolo. Credeti ca merge chestia, ne strangem noi cativa si rezolvam problema? Sunt multe de imbunatatit, eu nu zic asta, dar ajutorul trebuie dat de profesionisti, care raspund de modul cum o fac, experienta acumulata trebuind sa fie transmisa in cadrul institutiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.