PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO&VIDEO. Fabrica din Medieș, inaugurată. Primele imagini

Mega fabrica Alu Menziken din Medieșu Aurit și-a deschis porțile. Marea inaugurare a avut loc în această după-amiază, marți, 13 noiembrie, într-o atmosferă de adevărată sărbătoare.

Noua fabrică se întinde pe o suprafață de 13 hectare și a costat nu mai puțin de 55 de milioane de euro, din care 20 de milioane de euro au venit din partea statului român, sub formă de subvenție. Impresionanta construcție dispune în acest moment de două hale de producție și 115 angajați, iar până la finalul anului viitor numărul angajaților va crește până la 250.

Managerul de resurse umane din cadrul Alu Menziken, Adriana Cânpean a anunțat că se vor adăuga 2 hale noi la cele existente, iar în următorii 3 ani numărul angajaților va ajunge la 600.

De asemenea, directorul fabricii Alu Menziken, Didier Senn, a vorbit la rându-i despre importanța investiției de la Medieșu Aurit.

La inaugurarea fabricii au participat, printre alții, ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, senatorul Gabriel Leș, deputatul Romeo Nicoară, precum și prefectul județului Satu Mare, Darius Filip.

Alu Menziken fabrică produse extrudate complexe care corespund celor mai pretenţioase cerinţe ȋn ceea ce priveşte caracteristicile, toleranţa şi suprafaţa aliajelor. Cu abilităţi tehnice avansate şi servicii auxiliare orientate spre cerinţele clientului, ȋntreaga noastră forţă de muncă aduce aluminiul ȋn cea mai bună formă.

Principalii clienţi ai companiei de la Medieşu Aurit vor fi din industria aeronautică şi din domeniul automotive (Recaro, Audi, BMW, Bentley, Daimler, altele).