Ultima actualizare: azi, 11:50

Locale

FOTO&VIDEO. Fabrica din Medieș, inaugurată. Primele imagini

Mega fabrica Alu Menziken din Medieșu Aurit și-a deschis porțile. Marea inaugurare a avut loc în această după-amiază, marți, 13 noiembrie, într-o atmosferă de adevărată sărbătoare.

Noua fabrică se întinde pe o suprafață de 13 hectare și a costat nu mai puțin de 55 de milioane de euro, din care 20 de milioane de euro au venit din partea statului român, sub formă de subvenție. Impresionanta construcție dispune în acest moment de două hale de producție și 115 angajați, iar până la finalul anului viitor numărul angajaților va crește până la 250.

Managerul de resurse umane din cadrul Alu Menziken, Adriana Cânpean a anunțat că se vor adăuga 2 hale noi la cele existente, iar în următorii 3 ani numărul angajaților va ajunge la 600.

De asemenea, directorul fabricii Alu Menziken, Didier Senn, a vorbit la rându-i despre importanța investiției de la Medieșu Aurit.

La inaugurarea fabricii au participat, printre alții, ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, senatorul Gabriel Leș, deputatul Romeo Nicoară, precum și prefectul județului Satu Mare, Darius Filip.

Alu Menziken fabrică produse extrudate complexe care corespund celor mai pretenţioase cerinţe ȋn ceea ce priveşte caracteristicile, toleranţa şi suprafaţa aliajelor. Cu abilităţi tehnice avansate şi servicii auxiliare orientate spre cerinţele clientului, ȋntreaga noastră forţă de muncă aduce aluminiul ȋn cea mai bună formă.

Principalii clienţi ai companiei de la Medieşu Aurit vor fi din industria aeronautică şi din domeniul automotive (Recaro, Audi, BMW, Bentley, Daimler, altele).

15 comentarii

  1. Vas Răspunde

    Din bani castigati de aceasta firma, pe care statul o subventioneaza cu 20 mil.de euro,Mega firma Alu Menziken isi poate plati cei 115 angajati timp de 34 de ani.Cu alte cuvinte investitori si-au tras o fabrica,iar statul,adica noi din taxele nostre le platim angazati pana la iesire la pensie.

    • Altu Răspunde

      Mare adevăr ai grăit. 200 angajați * 500 Euro salarii =100 000 Euro lunar,anual 1,2 milioane Euro,10 ani=12 milioane Euro salarii+ toate celelalte taxe și impozite nu cred că ajung la 20 milioane în 10 ani. Deci ,ce câștigă statul român, nimic. Buni afaceriști avem în fruntea țării. Valcov este numărul 1.

      • unu' Răspunde

        Va rog sa nu aveti o gandire ingusta, aceasta fabrica pe langa locuri de munca va aduce exporturi mari pentru Romania, a adus technologie noua (crestere a productivitatii muncii); si foarte important, dezvolta busiess-uri adiacente (constructii, catering, irtie igienica, etc)
        Sa nu uitam, chiar daca statul a participat cu 20 mil -> totusi in plus au intrat 35 mil ca si investitii.
        Da, statul asa at trebui sa procedeze…sa favorizeze investitiile! Si eu muncesc intr-o multinationala, muncesc foarte mult insa nu am fost nevoit sa plec afara si asta ma bucura.

  2. Nimeni Răspunde

    Domnul Senn, modest fiind, accentueaza volumul investitiei si marimea suprafetei noii fabrici, ori noi toti stim ca omul este ingredientul principal. Sa speram ca precizia elvetiana se va topi peste ingeniozitatea romanilor formand un nou material uman care sa poarte fabrica pe traiectoria succesului tehnic si tehnologic. Si cum la toata afacerea este nevoie si de noroc, invoc zeita Fortuna sa faca risipa din accest inexplicabil ajutor si sa netezeasca drumul pe care s-a angajat aceasta rarisima oportunitate. Sa fie intr-un ceas bun!

  3. matroz Răspunde

    Sa nu uitam turma inghesuita ca la moastele Sfintei Parascheva!N-au venit ameicanii,au venit neutrii!Le-o fi ajuns bufetul suedez?

  4. Unu Răspunde

    Mulțumiții la fostul prefect Radu Bud, el i-o adus !

  5. Nimeni Răspunde

    @Altu. Dar investiile Statului nostru in Costa Rica, cum ti se par? Dar cele facute pentru terenuri in panta cum sunt? Dar investiile in multitudinea de biserici, de astea ce zici? Dar… dar… ? Poate ca unde sa lucrezi pentru tine nu e important. Faptul ca Statul a bagat banii intr-o astfel de investitie mi se pare ceva iesit din comun. Daca ar fi investit in asa ceva poate ca multi nu ar fi trebuit sa plece sa-si caute norocul prin toata lumea.

    • Altu Răspunde

      Cine a spus că statul nu a făcut alte investiții aiurea. Conducerea statului este ,a fost și va fi una de incapabili. Acum firma asta ce mare investiție a făcut,a venit aici unde fraierii lucrează în mediu toxic pe bani puțini,ec și celelalte firme cu componente de cauciuc. Credeți că muncitorii din poze sunt echipați așa doar pt poze? Se vede aluminiul care curge și emană gaze foarte toxice. Nu mai lauda atâta.

  6. ioan Răspunde

    Se vede că nu sunt superstițioși – marți 13!

  7. Nimeni Răspunde

    @Altu. Cand ma apuc sa laud apoi acele persoane trebuie sa le merite, ceea ce am facut au fost incurajari si urari de bine. Sunt multi bani in afacere, sunt vietile investitorilor si a celor care vor munci in joc dar si a familiilor care vor depinde de acestea, asa ca din partea mea au foarte putin adica un suport moral. Poate ei vor fi unii dintre aceia care-mi vor sustine mie si altora pensiile si de aceea nu pot sa am decat o astfel de atitudine. Mai sunt zone din judet care sufera din lipsa unor astfel de investitii si m-as bucura mult sa apara si pe acolo fiindca unde este de lucru sunt muncitori, familii, e nevoie de doctori si asistente, de scoli, de spitale, de politisti, de preoti, de avocati si magistrati, etc. adica e un loc viu.

  8. alex Răspunde

    Chiar asta am vrut sa scriu,foarte toxic,sanatatea va fii in pericol totdeauna,peste 10 ani apar problemele….speram ca protectia muncitorilor e nr1!

  9. Nimeni Răspunde

    @alex. Si alcoolul e toxic, unele medicamente sunt toxice, unele alimente sunt toxice… fiecare fac victime printre oameni si mai dam si bani pe ele.

    • Unu' Răspunde

      Nu vorbi prostii! Uite, citez niște artiști autohtoni contemporani 😉
      “Alcoolul este viața și viața e alcoolul
      Din zori până-n noapte trăim în pericol”

  10. Nu glumesc Răspunde

    E o minciuna totul, au modificat acordul de mediu ca sa poata functiona in oras ! Vom muri de cancer, pam pam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.