PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Profanatorii mormintelor, doi minori. Declară că nu cred în Dumnezeu

Azi, 6 noiembrie a.c., în urma unor activități informativ-operative specifice desfășurate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au fost identificate persoanele bănuite, că în noaptea de 2/3 noiembrie a.c., ar fi profanat aproximativ 50 de morminte, din municipiul Satu Mare.

Astfel, în cursul zilei de azi, 6 noiembrie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Satu Mare, au identificat doi minori, de 16, respectiv 17 ani din județul Sau Mare, bănuiți că în noaptea de 2/3 noiembrie a.c., au pătruns în cimitirul din municipiul Satu Mare unde au distrus 51 de pietre funerare.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de profanare de morminte în care se efectuează în continuare cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

După ce au fost prinși de polițiștii sătmăreni, cei doi au declarat că au recurs la profanarea mormintelor pentru că nu cred în Dumnezeu.

Reamintim că zeci de morminte din cimitirul de la Burdea au fost profanate la sfârșitul săptămânii trecute, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Profanatorii au răsturnat pietrele funerare, le-au călcat în picioare și le-au vopsit cu spray de culoare verde.

Reacția Episcopiei Romano-Catolice de Satu Mare în legătură cu vandalizarea mormintelor:

În urma cercetărilor s-au constatat următoarele: persoane necunoscute au doborât în total 51 de pietre mortuare. În urma vandalizării, două capace de morminte au suferit deteriorări majore. 70% dintre pietrele mortuale au suferit deteriorări mai mici și pot fi lipite la loc. 30% dintre acestea însă trebuiesc schimbate.

Sursa – IPJ Satu Mare