PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Violator în serie, condamnat la 1 an de închisoare. A intrat peste o sătmăreancă în casă

Petru Băţălan, un recidivist condamnat în trecut pentru mai multe violuri şi arestat pentru violarea unei taximetriste, a fost condamnat după ce a atacat o femeie în vestiarul spitalului din Hunedoara. Printre victimele bărbatului se numără și o femeie din Satu Mare.

Magistraţii Judecătoriei Hunedoara l-au condamnat la un an de închisoare pe Petru Băţălan (41 de ani) un recidivist condamnat în trecut pentru mai multe violuri, după ce acesta a atacat o angajată a Spitalului municipal Hunedoara pe care ar fi încercat să o violeze. Incidentul s-a petrecut în luna februarie. Femeia, în vârstă de 43 de ani, angajată la Spitalul municipal Hunedoara, a fost victima recidivistului, eliberat în octombrie 2017 din închisoare unde ispăşise o pedeapsă pentru viol şi tâlhărie.

„Persoana vătămată le-a declarat poliţiştilor că, în timp ce se afla în vestiarul unităţii, bărbatul a împins-o, moment în care aceasta s-a lovit în zona spatelui. Femeia a primit îngrijiri medicale de specialitate, dar nu a necesitat internare”, informa Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara. Agresorul a fost condus la sediul Poliţiei pentru audieri, faţă de acesta fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru lovire sau alte violenţe. A fost pus apoi, în libertate, sub măsura controlului judiciar.

În luna iunie, însă, Petru Băţălan s-a întors după gratii, după ce a violat o taximetristă din Hunedoara. Acesta i-a solicitat să îl transporte în cartierul Hăşdat. Ajunşi la destinaţie, bărbatul a lovit-o şi a ameninţat-o, cerându-i să îl transporte pe un câmp, în afară localităţii, unde, sub ameninţare, a întreţinut raporturi sexuale cu aceasta.

Violator în serie

Petru Băţălan a mai fost condamnat în 2004 petru viol şi tâlhărie, la şapte ani de închisoare, şi a fost eliberat în februarie 2008. Două luni mai târziu a fost din nou arestat pentru viol. A fost eliberat în 2012, însă la scurt timp a comis o nouă infracţiune.

În 2012, a fost condamnat din nou, după ce a violat o femeie din localitatea Huta Certeze, judeţul Satu Mare. Fusese eliberat cu puţin timp înainte din închisoare, iar în ziua de 6 mai 2012, a văzut-o la poarta locuinţei sale pe victima sa, căreia i-a cerut un pahar cu apă. „După ce a fost servit cu un flacon cu apă, inculpatul a profitat de neatenţia femeii şi a deschis poarta de acces ce era încuiată cu un zăvor pătrunzând fără drept în curtea locuinţei. Văzând că partea vătămată se află în curte, i-a cerut acesteia o felie de pâine spunându-i că îi este foame. În timp ce victima se pregătea să taie o felie de pâine, într-o anexă a locuinţei , inculpatul s-a repezit asupra ei şi după ce i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi cu un par din lemn pentru a o imobiliza a întreţinut un raport sexual prin constrângere cu ea.

După comiterea faptei, inculpatul a abandonat victima şi s-a deplasat pe jos până la domiciliul patronului său, căruia i-a relatat cele întâmplate. Acesta a apelat la serviciul de urgenţă 112 iar la scurt timp, inculpatul a fost reţinut de un echipaj al poliţiei”, se arată în dosarul, potrivit informaţiilor adevărul.ro.

Inculpatul era recidivist având două condamnări: 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie şi 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol. A fost eliberat în octombrie 2017, însă a recidivat.

Sursa – adevărul.ro