Ultima actualizare: ieri, 21:58

Locale

Violator în serie, condamnat la 1 an de închisoare. A intrat peste o sătmăreancă în casă

Petru Băţălan, un recidivist condamnat în trecut pentru mai multe violuri şi arestat pentru violarea unei taximetriste, a fost condamnat după ce a atacat o femeie în vestiarul spitalului din Hunedoara. Printre victimele bărbatului se numără și o femeie din Satu Mare.

Magistraţii Judecătoriei Hunedoara l-au condamnat la un an de închisoare pe Petru Băţălan (41 de ani) un recidivist condamnat în trecut pentru mai multe violuri, după ce acesta a atacat o angajată a Spitalului municipal Hunedoara pe care ar fi încercat să o violeze. Incidentul s-a petrecut în luna februarie. Femeia, în vârstă de 43 de ani, angajată la Spitalul municipal Hunedoara, a fost victima recidivistului, eliberat în octombrie 2017 din închisoare unde ispăşise o pedeapsă pentru viol şi tâlhărie.

„Persoana vătămată le-a declarat poliţiştilor că, în timp ce se afla în vestiarul unităţii, bărbatul a împins-o, moment în care aceasta s-a lovit în zona spatelui. Femeia a primit îngrijiri medicale de specialitate, dar nu a necesitat internare”, informa Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara. Agresorul a fost condus la sediul Poliţiei pentru audieri, faţă de acesta fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru lovire sau alte violenţe. A fost pus apoi, în libertate, sub măsura controlului judiciar.

În luna iunie, însă, Petru Băţălan s-a întors după gratii, după ce a violat o taximetristă din Hunedoara. Acesta i-a solicitat să îl transporte în cartierul Hăşdat. Ajunşi la destinaţie, bărbatul a lovit-o şi a ameninţat-o, cerându-i să îl transporte pe un câmp, în afară localităţii, unde, sub ameninţare, a întreţinut raporturi sexuale cu aceasta.

Violator în serie

Petru Băţălan a mai fost condamnat în 2004 petru viol şi tâlhărie, la şapte ani de închisoare, şi a fost eliberat în februarie 2008. Două luni mai târziu a fost din nou arestat pentru viol. A fost eliberat în 2012, însă la scurt timp a comis o nouă infracţiune.

În 2012, a fost condamnat din nou, după ce a violat o femeie din localitatea Huta Certeze, judeţul Satu Mare. Fusese eliberat cu puţin timp înainte din închisoare, iar în ziua de 6 mai 2012, a văzut-o la poarta locuinţei sale pe victima sa, căreia i-a cerut un pahar cu apă. „După ce a fost servit cu un flacon cu apă, inculpatul a profitat de neatenţia femeii şi a deschis poarta de acces ce era încuiată cu un zăvor pătrunzând fără drept în curtea locuinţei. Văzând că partea vătămată se află în curte, i-a cerut acesteia o felie de pâine spunându-i că îi este foame. În timp ce victima se pregătea să taie o felie de pâine, într-o anexă a locuinţei , inculpatul s-a repezit asupra ei şi după ce i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi cu un par din lemn pentru a o imobiliza a întreţinut un raport sexual prin constrângere cu ea.

După comiterea faptei, inculpatul a abandonat victima şi s-a deplasat pe jos până la domiciliul patronului său, căruia i-a relatat cele întâmplate. Acesta a apelat la serviciul de urgenţă 112 iar la scurt timp, inculpatul a fost reţinut de un echipaj al poliţiei”, se arată în dosarul, potrivit informaţiilor adevărul.ro.

Inculpatul era recidivist având două condamnări: 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie şi 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol. A fost eliberat în octombrie 2017, însă a recidivat.

Sursa – adevărul.ro

 

6 comentarii

 1. Riki Răspunde

  1 an e prea mult, s-ar putea sa-i ranim sentimentele.

 2. Rzi Răspunde

  Bravo fraților un an

 3. ombre Răspunde

  transmiteti aceasta stire si celor care urla amnistie, gratiere ce judecator este care da 1 an pt viol?!

 4. Una Răspunde

  Penibil, halal justitie in România, următor de-a dreptul la cer, cine este acel judecător sau judecatoare nesimtit/a de-a dreptul ???. Vrem si noi sa stim cetățenii

 5. Vajk Răspunde

  Ma ofer sa ai platesc un drum pana la Bucuresti la parlament sau la senat acolo poate alege in voie pe cine sa violeze, da ias recomanda sa inceapa cu Dragnea sa il invete ce si cum sta treaba prin puscarii.

 6. Nobody Răspunde

  Dacă viola o fată de magistrat oare era la fel pedeapsa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.