PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO&VIDEO. Prima Dacia Logan 100% electrică din România, pe șosele

Singura mașină Dacia Logan electrică din România se află în județul Argeș. A costat aproximativ 13.000 de euro și doi ani de muncă, și este capodopera unui francez stabilit în România, Marc Areny.

Dacia Logan 100% electrică este omologată R.A.R. și costă doar 1 euro/100 km. Ideea a început de la francezul Areny ce a vrut să demonstreze că motorul electric poate fi o soluție ieftină, eficientă și ecologică. Și rezultatul este un succes.

,,Intentia mea este să construiesc o mașină electrica low-cost, accesibilă pentru toată lumea”, este mesajul francezului.

În treapta a doua merge de la 0 la 80 km/h, fără probleme. Cuplul motor impresionant face ca plecarea de pe loc să fie mult mai rapidă decât la alte mărci cu pretenţii. Sistemul Start/Stop cu care sunt dotate suratele de top, pentru a opri motoarele termice când aşteptăm la semafor, e o banalitate pentru Loganul electric la care, dacă ai ridicat piciorul de pe acceleraţie, motorul se opreşte şi nu mai e nevoie să decuplezi ambreajul. În plus, merge cu viteza maximă permisă pe autostradă!

Doar 1 euro pentru 100 de km parcurşi!

Este foarte mândru de reuşita sa, mai ales că a reuşit, lucru deloc uşor, să obţină şi omologare R.A.R., adică O.K.-ul de a circula cu Loganul său electric pe toate străzile din România. Cu kit-ul pe care l-a dezvoltat acum, dar la perfecţionarea căruia lucrează, are o autonomie 200 de km.

Se încarcă la orice priză de 220v. Şi consumă curent de 1 euro la 100 km parcurşi! Cu încărcătorul de acum, ciclul complet de încărcare durează 7 ore, însă testează un altul care reduce timpul de încărcare la o oră şi jumătate. De asemenea, kit-ul poate fi adaptat şi montat pe orice tip de maşină.