Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

FOTO&VIDEO. Prima Dacia Logan 100% electrică din România, pe șosele

Singura mașină Dacia Logan electrică din România se află în județul Argeș. A costat aproximativ 13.000 de euro și doi ani de muncă, și este capodopera unui francez stabilit în România, Marc Areny.

Dacia Logan 100% electrică este omologată R.A.R. și costă doar 1 euro/100 km. Ideea a început de la francezul Areny ce a vrut să demonstreze că motorul electric poate fi o soluție ieftină, eficientă și ecologică. Și rezultatul este un succes.

,,Intentia mea este să construiesc o mașină electrica low-cost, accesibilă pentru toată lumea”, este mesajul francezului.

În treapta a doua merge de la 0 la 80 km/h, fără probleme. Cuplul motor impresionant face ca plecarea de pe loc să fie mult mai rapidă decât la alte mărci cu pretenţii. Sistemul Start/Stop cu care sunt dotate suratele de top, pentru a opri motoarele termice când aşteptăm la semafor, e o banalitate pentru Loganul electric la care, dacă ai ridicat piciorul de pe acceleraţie, motorul se opreşte şi nu mai e nevoie să decuplezi ambreajul. În plus, merge cu viteza maximă permisă pe autostradă!

Doar 1 euro pentru 100 de km parcurşi!

Este foarte mândru de reuşita sa, mai ales că a reuşit, lucru deloc uşor, să obţină şi omologare R.A.R., adică O.K.-ul de a circula cu Loganul său electric pe toate străzile din România. Cu kit-ul pe care l-a dezvoltat acum, dar la perfecţionarea căruia lucrează, are o autonomie 200 de km.

Se încarcă la orice priză de 220v. Şi consumă curent de 1 euro la 100 km parcurşi! Cu încărcătorul de acum, ciclul complet de încărcare durează 7 ore, însă testează un altul care reduce timpul de încărcare la o oră şi jumătate. De asemenea, kit-ul poate fi adaptat şi montat pe orice tip de maşină.

2 comentarii

  1. M Răspunde

    “A costat aproximativ 13.000 de euro” pe masina apare 15.000 :))

    pe mine m-ar interesa in cazul in care ar aparea pe piata, sunt curios de pretul real deoarece acum nu gasesti masina electrica noua sub 35.000 euro

  2. Daca ti-e foame Răspunde

    https://m.promotor.ro/masini-noi/news/logan-electric-la-pret-de-duster.-500-de-km-cu-30-de-lei-15862170
    Reportaj facut anul trecut…imaginile, informatiile luate de la…..promotor. Sinteti buni de plata pentru plagiat !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.