PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Medicul ce și-a omorât amanta, închis la Satu Mare. Se plânge de condiții

Dan Stamatiu, medicul care și-a împușcat amanta și pe soțul acesteia, în urmă cu trei ani, în Ungaria, este închis în penitenciarul din Satu Mare. Bărbatul a făcut contestație la Judecătoria Satu Mare, unde afirmă că nu i s-ar fi respectat dreptul la corespondență.

”Susțin plângerea formulată, consider că îmi este încălcat dreptul la corespondență recomandată. În aprilie 2018, am cerut, prin cerere tipizată, aprobare pentru 10 plicuri recomandate, pentru a expedia diverse acte unor instituții publice. Agentului cu atribuții de corespondență i-am înmânat plicul, doar după câteva zile mi-a adus de la poștă dovada expedierii acestuia recomandat. Am crezut că prin această cerere mai am aprobate încă nouă scrisori recomandate.

Când am intenționat să expediez a doua scrisoare recomandată, agentul nu a venit să mi-o ridice, fiind nevoit să reclam acest fapt șefului de secție. De la șeful de secție am aflat că respectiva cerere fusese aprobată pentru 10 recomandate, depuse cu o singură ocazie. Pentru alte recomandate, trebuie să revin, cu cerere, pentru fiecare scrisoare în parte. Întrucât trebuia să trimit o recomandată, nu mi s-a luat acest plic, pentru a fi expediat cu mențiunea recomandată deoarece nu formulasem o cerere distinctă.

În 25 mai 2018, am fost transferat la P___O_____ și, la sectorul primire deținuți, agentul a venit la mine și mi-a cerut să-i dau scrisoarea recomandată, în momentul în care urma să mă îmbarc în mijlocul de transport. Solicit judecătorului de supraveghere să anuleze această metodologie torționară, de expediere a scrisorilor recomandate, care mă împiedică la corespondența oficială”, se arată în constestația medicului, potrivit Cancan.

Judecătoria Satu Mare a respins contestația bărbatului.

Reamintim că Dan Stamatiu și-a împușcat amanta în cap, în anul 2016. Medicul a tras și spre soțul femeii, rânindu-l în zona capului.

Românul era stabilit la Nyiregyhaza, Ungaria, de mai bine de 28 de ani, unde a avut o aventură cu Valeria Leventy, mamă a doi copii gemeni. Ulterior, susțin procurorii maghiari, femeia s-a întors la familia ei, fapt ce l-a făcut pe medicul Stamatiu să comită această faptă.