PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Tensiuni maxime la Electrolux. Greva de avertisment, anulată

Angajații fabricii Electrolux Satu Mare sunt deciși să oprească lucrul pe o perioadă nedeterminată. Greva de avertisment a fost anulată după ce patronatul fabricii a dat sindicatul în judecată, iar acum totul se îndreaptă către o grevă generală.

Greva de avertisment ce trebuia să aibă loc ieri a fost anulată după ce patronatele au reclamat faptul că greva nu a fost anunțată din timp și nu au fost prezentate tabelele de gevă, invocând în acest sens paragrafe din Legea Grevei. Cu toate acestea, muncitorii au decis să declanșeze totuși o grevă de avertisment de două ore ce ar urma să aibă loc luni, 25 februarie, între orele 13.50 și 15.50.

Luni după-amiază, muncitorii vor fi chestionați din nou despre declanșarea grevei generale, iar dacă nu survin modificări, vinerea viitoare, pe 1 Martie va fi declanșată greva generală. Președintele Sindicatului ”Samus”, Sorin Faur, a declarat că muncitorii sunt extrem de nemulțumiți și sunt deciși să oprească lucrul pe o perioadă nedeterminată.

Electrolux are multe comenzi în această perioadă, astfel că oprirea produceției ar însemna pierderi importante pentru companie.