Ultima actualizare: azi, 08:03

Locale

Tensiuni maxime la Electrolux. Greva de avertisment, anulată

Angajații fabricii Electrolux Satu Mare sunt deciși să oprească lucrul pe o perioadă nedeterminată. Greva de avertisment a fost anulată după ce patronatul fabricii a dat sindicatul în judecată, iar acum totul se îndreaptă către o grevă generală.

Greva de avertisment ce trebuia să aibă loc ieri a fost anulată după ce patronatele au reclamat faptul că greva nu a fost anunțată din timp și nu au fost prezentate tabelele de gevă, invocând în acest sens paragrafe din Legea Grevei. Cu toate acestea, muncitorii au decis să declanșeze totuși o grevă de avertisment de două ore ce ar urma să aibă loc luni, 25 februarie, între orele 13.50 și 15.50.

Luni după-amiază, muncitorii vor fi chestionați din nou despre declanșarea grevei generale, iar dacă nu survin modificări, vinerea viitoare, pe 1 Martie va fi declanșată greva generală. Președintele Sindicatului ”Samus”, Sorin Faur, a declarat că muncitorii sunt extrem de nemulțumiți și sunt deciși să oprească lucrul pe o perioadă nedeterminată.

Electrolux are multe comenzi în această perioadă, astfel că oprirea produceției ar însemna pierderi importante pentru companie.

6 comentarii

  1. Ionica Răspunde

    Normal sa faca greva….Saracii oameni lucra si 3 schimburi . Pt. ce?

  2. Figaro Răspunde

    De curiozitate, stie careva ce salarii au angajatii Electrolux?

  3. otys Răspunde

    Ionica , nu e 3 schimburi ………

  4. Îți spun eu Răspunde

    In jur de 1500 lei….

    • Figaro Răspunde

      Asta inseamna un brut de aproximativ 2200. Si asta o fi salariul celor care sunt situati in partea de jos a salarizarii in Electrolux, nu? Mai stie cineva?

  5. Carmen Răspunde

    Si cei din conducere (ligaii pilosi) au sub “fundulet” (sa nu ma exprim altfel) masini de zeci de mii de euro.Care in curind vor fi schimbate cu alte modele si mai si.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.