PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Bogdan Hossu: Electrolux ar trebui sancționată cu o amendă penală!

Preşedintele Cartel Alfa din România, Bogdan Hossu, aflat astăzi în municipiul Satu Mare la protestul Electrolux, a precizat că Electorux ar trebui sancționată cu o amendă penală.

Conducerea Electrolux încearcă destabilizarea acțiunii responsabile greviste a salariaților, potrivit președintelui Cartel Alfa din România.

„Faptul că angajatorul fără să respecte legea a acodat celor rămaşi în întreprindere tichete de masă dar celor care sunt în grevă, deşi au muncit o anumită perioadă de timp, nu le-au acordat acelaşi drept, este o chestiune care conform legislaţiei ar trebui pedepsită inclusiv cu o amendă penală pentru încercarea de destabilizare a unei acţiuni responsabile greviste din partea salariaţilor”, este emsajul lui Bogdan Hossu.

________________________________

Un marş de amploare al muncitorilor de la Electrolux s-a desfășurat astăzi la Satu Mare. Sute de oameni au cerut în stradă creşterea salariului muncitorilor cu 2 lei pe oră.

Oamenii au scandat şi au cerut demisia directorului Dietmar Bloemer, cerând totodată ca la Satu Mare să fie trimisă o persoană din conducerea din Suedia.