Ultima actualizare: azi, 12:31

Locale

Bogdan Hossu: Electrolux ar trebui sancționată cu o amendă penală!

Preşedintele Cartel Alfa din România, Bogdan Hossu, aflat astăzi în municipiul Satu Mare la protestul Electrolux, a precizat că Electorux ar trebui sancționată cu o amendă penală.

Conducerea Electrolux încearcă destabilizarea acțiunii responsabile greviste a salariaților, potrivit președintelui Cartel Alfa din România.

„Faptul că angajatorul fără să respecte legea a acodat celor rămaşi în întreprindere tichete de masă dar celor care sunt în grevă, deşi au muncit o anumită perioadă de timp, nu le-au acordat acelaşi drept, este o chestiune care conform legislaţiei ar trebui pedepsită inclusiv cu o amendă penală pentru încercarea de destabilizare a unei acţiuni responsabile greviste din partea salariaţilor”, este emsajul lui Bogdan Hossu.

________________________________

Un marş de amploare al muncitorilor de la Electrolux s-a desfășurat astăzi la Satu Mare. Sute de oameni au cerut în stradă creşterea salariului muncitorilor cu 2 lei pe oră.

Oamenii au scandat şi au cerut demisia directorului Dietmar Bloemer, cerând totodată ca la Satu Mare să fie trimisă o persoană din conducerea din Suedia.

4 comentarii

  1. dorel cetatean Răspunde

    Acum, pe bune, de unde le scoateti frate? Amenda penala “pentru încercarea de destabilizare a unei acţiuni responsabile greviste din partea salariaţilor”? Si cam pe unde e materia juridica, unde gasim incadrarea juridica a faptei descrise?

  2. Lica Răspunde

    Ia uite ce mai aflam despre domnul Hossu din presa vremii. Si sa ai incredere in el?

    Bogdan Hossu, sindicalistul propriului interes
    11 iulie 2010 cotidianul.ro
    Actualitate, Editorial

    Mişcarea sindicală din România nu-i decât un moft pentru cei care o conduc. Între conducătorii mişcării sindicale şi sindicalişti există diferenţe ireconciliabile. În timp ce şefii se plimbă cu merţane şi gipuri, cei mici trăiesc de pe o zi pe alta. Iar această prăpastie a făcut ca anunţatele mişcări sindicale din vară să nu fie decât un fâs.

    De ce s-a ajuns aici? Păi datorită liderilor sindicali, care fac politica sindicală în funcţie de propriile interese. Unul dintre aceştia este Bogdan Hossu, şeful Cartel Alfa. Acum un an, când Boc se plângea că nu poate plăti pensiile, Hossu a propus micşorarea cotei de 2,5%, pe care Guvernul o acorda fondurilor de pensii private pentru pensiile private obligatorii. Drept urmare, guvernul Boc a îngheţat în 2009 plata contribuţiilor la fondurile de pensii la 2%. şi asta în detrimentul angajaţilor de astăzi, pensionarii de mâine.

    La un an distanţă, Bogdan Hossu sare de fund în sus atunci când guvernul Boc a cerut impozitarea tichetelor de masă. În apărarea tichetelor de cota de impozit de 16% Bogdan Hossu spune că vor avea de suferit industria alimentară, companiile care eliberează tichetele şi angajaţii. Am putea zice că Bogdan Hossu a procedat corect în acest caz. Asta dacă nu ar fi avut ceva interese. Dar să vedem de ce a tratat Bogdan Hossu diferit cele două situaţii prezentate mai sus.

    În luna august 2007 Confederaţia CNS Cartel Alfa, alături de compania franceză AG2R, devine acţionar semnificativ al societăţii AG2R Fond de Pensii SA, care urmează să activeze pe pilonul II de pensii private. Afacerea AG2R Fond de Pensii s-a dovedit una proastă pentru Cartel Alfa deoarece fondul s-a retras de pe piaţa românească înainte de începerea etapei de colectare a contribuţiilor participanţilor. Asta pentru că a atras doar 1.127 de participanţi după campania de aderare de patru luni şi după repartizarea aleatorie. Cu alte cuvinte, pe piaţa fondurilor private de pensii afacerea celor de la Cartel Alfa a fost un eşec.

    În schimb, pe piaţa tichetelor de masă, Confederaţia Naţională a Sindicatelor Cartel Alfa (CNS Cartel Alfa), condusă de Bogdan Iuliu Hossu, este prezentă prin intermediul „cartelului” în Accor Services SRL, una dintre cele mai mari companii care activează pe piaţa tichetelor de masă. Deci în acest caz afacerea Cartel Alfa este un succes.

    Cu alte cuvinte, pentru că nu i-a ieşit afacerea cu fondul privat de pensii, Bogdan Hossu a tunat împotriva fondurilor private de pensii şi a ţinut partea guvernului Boc. Atunci când guvernul Boc a cerut impozitarea tichetelor de masă, Bogdan Hossu a devenit repede sindicalist şi a sărit la gâtul guvernului. Dar asta nu pentru că-i iubea pe sindicalişti, ci pentru că măsura luată de guvernul Boc îi strica afacerea. şi uite aşa mişcarea sindicală, în viziunea lui Bogdan Hossu, trebuie să urmeze propriul interes, şi nu pe cel al celor mulţi şi amărâţi.

  3. Lica Răspunde

    Na! Inca un articol!

    Ministrul Muncii il acuza pe liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, ca are interese/ Tudose: Oamenii de buna-credinta si liderii de sindicat nu s-au lasat pacaliti de fostul lor coleg

    de N.O. HotNews.ro
    Joi, 9 noiembrie 2017, 21:40 Actualitate | Esenţial
    Foto: Agerpres (editat)

    Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a spus, intr-un interviu inregistrat si difuzat joi la Antena 3, ca liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, nu are probleme cu legea salarizarii, ci cu faptul ca se elimina tichetele de masa, iar el are o firma de tichete de masa.

    „Cred ca este foarte multa manipulare, interese ale unor lideri de sindicat, pot proba. Domnul Hossu nu avea o problema cu legea salarizarii, doar cu tichetele de masa. Pana acum se dadeau tichete de masa in sanatate. Daca vrem sa asiguram masa pentru bugetari, sa o facem pentru toti, mai putin primarii, si sa dam un salariu minim pe economie in bani. Domnia sa are o firma de tichete de masa”, a spus Olguta Vasilescu.

    Premierul Mihai Tudose apreciaza intr-un mesaj postat pe pagina sa de socializare ca, urmare a modificarilor la Codul fiscal aprobate de Guvern, „oamenii de buna-credinta si liderii de sindicat” nu s-au lasat „pacaliti” de „fostul” lor coleg, Bogdan Hossu, despre care spune ca s-a transformat in „liderul de sindicat al bancherilor si al unor oameni de afaceri”, potrivit Agerpres.

    „Apreciem faptul ca oamenii de buna-credinta si liderii de sindicat nu s-au lasat pacaliti de ‘fostul’ lor coleg, Bogdan Hossu. Acesta, mai nou, s-a transformat in liderul de sindicat al bancherilor si al unor oameni de afaceri, care vor sa scoata bani din tara, fara sa plateasca impozite statului roman, adica noua, romanilor, pentru sanatate, educatie, infrastructura”, a scris Mihai Tudose joi pe pagina sa de facebook.

  4. Lica Răspunde

    Si inca un articol, din Ziarul Financiar. cartel alfa are banii sa cumpere un hotel in Constanta, dar au nevoie de donatii ca sa le dea grevistilor salariile pe o luna. uite de asta nu am incredere in sindicalisti.

    Cartel Alfa nu a reusit sa ia nici o actiune Hotel Apollo
    SECȚIUNE SUSȚINUTĂ DE Medlife
    Share Print Mail

    Confederatia National Sindicala (CNS) Cartel Alfa nu a reusit sa cumpere, in cadrul ofertei publice de cumparare care s-a incheiat marti, nici o actiune a Hotelului Apollo din Constanta, cu toate ca, in ulltimele zile ale ofertei sindicatul a majorat, a doua oara, pretul de la 35.100 lei/actiune, la 45.000 lei/titlu. „Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat majorarea pretului de oferta la 45.000 lei/actiune la sfarsitul saptamanii trecute dar, cu toate acestea, se pare ca actionarii Apollo au preferat sa mai astepte. In cadrul ofertei care s-a incheiat ieri (n.r. azi), nu a fost subscrisa nici o actiune”, a declarat pentru Ziarul Financiar Ciprian Zah, treder la CRI Investco, societatea de valori mobiliare care a intermediat oferta Cartel Alfa. Pe de alta parte, liderii Cartel Alfa nu se arata dispusi a renunta asa usor la planurile de preluare a Hotelului Apollo, chiar daca oferta nu a avut succes. „Noi intentionam sa lansam o noua oferta de preluare a societatii, la un pret mai ridicat de 45.000 lei/actiune. De altfel, toata documentatia a fost depusa la CNVM si speram ca astazi sa fie aprobata”, a declarat Ziarului Financiar Ion Homos, secretarul general al Cartel Alfa. Interesul pentru pachetul majoritar al hotelului Apollo a inregistrat o crestere spectaculoasa la inceputul acestui an, cand sindicatul a anuntat (pe 1 februarie) ca intentioneaza sa cumpere toate actiunile societatii, la pretul de 25.000 lei/actiune, nivel egal cu valoarea nominala a unei actiuni. Desi oferta de cumparare trebuia sa se incheie pe 1 martie, sindicatul a decis, la acea vreme, sa majoreze cu 10.100 lei/actiune valoarea acesteia, modificarea parametrilor ofertei avand practic la baza ofera de preluare concurenta venita din partea Vradicor Financial Group, la un pret de 35.000 lei/actiune. Pretul oferit de CNS Cartel Alfa, dupa revizuirea ofertei initiale, era de 35.100 lei/titlu, cu numai 100 lei/titlu mai mult decat ofera concurenta. Intre timp, pe 16 martie, a intervenit un nou investitor interesat de actiunile Hotel Apollo, o persoana fizica – Petre Mihail, care oferea insa 37.500 lei pentru o actiune Apollo, cu 2.500 lei mai mult fata de oferta Cartel Alfa, existenta la acea data. Capitalul social al Hotelului Apollo este de 1,23 miliarde de lei, impartit in actiuni cu valoarea nominala de 25.000 lei. Structura actionarilor semnificativi ai Apollo cuprindea, inaintea lansarii ofertei, FPS (72,067%) si Cartel Alfa (26,001%), restul titlurilor apartinand micilor actionari (1,932%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.