PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Consilier PNL sancționat de către un consilier ALDE. A încălcat legea!

Consilierul județean PNL Adrian Cozma este acuzat de către consilierul local ALDE Mihai Huzău că a încălcat legea pe data de 8 martie când a intrat cu caii şi caleaşca în centrul oraşului pentru a împărţi flori. Mihai Huzău susține că Adrian Cozma ar fi avut nevoie de o autorizație din partea Primăriei, pe care nu a cerut-o.

El spune că ar fi fost vorba despre un cetăţean de rând, acesta ar fi rămas fără cai şi fără căruţă.

Redăm poziția consilierului Mihai Huzău:

“Consilier Județean PNL”, un statut care îți permite să încalci legea

Din dorința de a ieși în evidență, consilierul județean PNL Adrian Cozma a intrat până în centrul municipiului cu o căruță și cu patru cai încălcând HCL 166/2011 (http://www.satu-mare.ro/hcl/hcl-166-2011-07-28) prin care se interzice accesul și circulația vehiculelor cu tracțiune animală pe străzile municipiului Satu Mare. Deși a traversat tot orașul și a umplut internetul de poze care dovedesc acest lucru, autoritățile locale nu au găsit de cuviință să se sesizeze și să sancționeze această ilegalitate. Sunt convins că, dacă era vorba despre un cetățean de rând, acesta era deja amendat și poate i se confiscau atât căruța cât și caii.

Cum putem să ne așteptăm ca legile să fie respectate de către cetățenii municipiului dacă politicienii care ar trebui să fie un model nu au niciun respect față de lege?

Toți suntem egali (sau ar trebui să fim) în fața legii, chiar dacă ne credem în campanie electorală.