PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Liviu Dragnea intervine în cazul muncitorilor de la Electrolux. Mesajul președintelui PSD

Liviu Dragnea, liderul PSD, sustine o declaratie de presa la finalul consultarilor cu Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, din Bucuresti, miercuri, 21 decembrie 2016. ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Liviu Dragnea a făcut referire, într-un discurs susținut astăzi, la situația în care se află muncitorii de la Electrolux de două săptămâni.

Președintele PSD a a cerut întâlnirea de urgență a reprezentanților Ministerului Muncii și ai comisiilor de specialitate ale Parlamentului cu cei ai sindicatelor, pentru reinițierea Legii Dialogului Social.

”Acești nemernici, mincinoși, trădători (Opozitia – n.r.) merg afară și vorbesc de rău România. Ei spun că românii au plecat din cauza noastră. Românii au plecat afară pentru că acolo au găsit salarii mai bune. De ce au găsit acolo salarii mai bune? Asta s-a întâmplat din cauza faptului că Boc și Băsescu și toată camarila vopsită PNL-istă acum a tăiat Legea Dialogului Social.

De ce un muncitor de la Satu Mare care acum duce 1.700 de lei să nu ducă și el acasă bani la fel ca un cetățean european care lucrează la filiala-mamă? Ei zic că sunt eu nebun, că sunt rău, că sunt anti-european. De aici, de la acest microfon cer Ministerului Muncii și comisiilor din Parlament să se întâlnească cu reprezentanții sindicali și să reia de urgență Legea Dialogului Social”, a precizat Liviu Dragnea.

Președintele PSD face referire la legea adoptată pe vremea guvernării PDL, care asigură și acum anumite privilegii angajatorilor.