PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Electrolux a angajat 30 bodyguarzi pentru a se “apăra” de grevişti

Conducerea Electrolux a angajat 30 de bodyguarzi pentru a se apăra de grevişti. Liderul sindicatului Samus, Sorin Faur, a spus la protestul din această dimineaţă că prin astfel de manevre conducerea fabricii vrea să spargă greva. Reacţia vine după ce un lider sindical din ţară a spus, la protestul de miercuri, “Mergem şi ne batem cu ei”.

“Şi-au bagat 30 de bodyguarzi, stau acolo și îi apără. Nu îi bate nimeni! Eu intru în fabrică în fiecare zi și nu m-am bătut cu nimeni. Ei spun că liderii sindicali sunt foarte periculoşi. Păi intru în fiecare zi în fabrică şi mă întâlnesc cu ei. Pe cine am bătut eu, pe cine am înjurat eu vreodată? Vin cu astfel de chesii să bage zâzanie, cred că astfel o să reuşească să spartă greva?”, a spus Sorin Faur.

El consideră că şi scrisoarea muncitorilor care lucrează transmisă presei joi seara este scrisă de persoane din conducerea societăţii.

“Dacă sunt 60% în grevă, de ce fac 80 de aragazuri pe zi? Când în fiecare zi când eram noi în fabrică se făceau 2.100, ei fiind 60% de ce nu fac 1.300 de aragazuri pe zi?”, se întreabă Faur.

Vicepreşedintele Radu Matica le-a spus greviştilor că a primit fluturaşul de salariu pe luna trecută şi a descoperit că i s-a reţinut impozitul deşi nu a primit, prin urmare urmează să deschisă un proces fabricii.

“Ieri am făcut evidențele și am dat undă verde pentru deschiderea procesului pentru tichetele de masă”, a spus Matica.

Muncitorii au încheiat astăzi cea de-a cincea săptămână de grevă.