PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. A cincea săptămână de grevă la Electrolux. Protestatarii rezistă!

Greviștii de la Electrolux au intrat în această dimineață în cea de-a cincea săptămână de grevă. Sindicaliștii au anunțat că presiunile continuă, însă, cu toate acestea, angajații nu cedează.

Liderul de sindicat Sorin Faur a declarat că nu s-a întâmplat nimic notabil peste weekend, iar anumite răspunsuri se vor primi începând cu această după-amiază.

,,Probabil că de astăzi o să începem să primim ceva informații. Vom primi informații și de la Cartel (n.r. Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa”) și de pe la companie. Se fac presiuni mai departe. Joi și vineri am mai trimis niște scrisori, o să vedem ce răspuns primim astăzi. E a cincea săptămână de grevă, e săptămâna cea mai esențială, săptămâna în care toată lumea așteaptă să se întâmple ceva și va trebui să rezistăm mai departe”, a declarat Sorin Faur.

În ceea ce privește contul de solidaritate, banii se adună greu, iar sindicaliștii îndeamnă la răbdare.

,,Nu au intrat foarte mulți bani. La început mai multe persoane au donat, dar ceea ce așteptam noi nu s-a îndeplinit. Dar am făcut presiuni și am trimis niște scrisori la Cartel și la alte formațiuni internaționale ca să putem să ajutăm măcar persoanele care au fost toată luna în grevă”, a mai precizat liderul Sorin Faur.

De asemenea, sindicaliștii au anunțat că toți greviștii care au credite la bănci vor beneficia de o suspendare a ratei pe o perioadă de trei luni de zile.