PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

LIVE. Psihologul Electrolux către grevişti: Plimbaţi-vă prin parcuri!

Psihologul Electrolux le-a transmis greviştilor să se plimbe prin parcuri. Dezvăluirea a fost făcut de către preşedintele sindicatului Samus, Sorin Faur, la întâlnirea din această dimineaţă din faţa fabricii.

Sorin Faur a mărturisit, după comunicatul de ieri al Electrolux, că a sunat la numărul de telefon respectiv şi i-a răspuns o doamnă psiholog din Bucureşti. Aceasta i-a spus că are o jumătate de oră la dispoziţia fiecărui angajat şi după mai multe sfaturi i-a recomandat să se plimbe prin parcuri pentru a se relaxa.

El le-a mai spus protestatarilor că se fac presiuni uriaşe pe toate nivelurile pe conducerea Electrolux din Suedia, iar după unele informaţii false apărute într-o anumită parte a presei potrivit căreia sindicatul ar avea o altă ofertă, conducerea fabricii din Satu Mare le-a transmis să vină cu altă ofertă. Sorin Faur a dezminţit aceste informaţii false, precizând că solicitatea este aceeaşi pentru toţi angajaţii, conform legislaţiei în vigoare, şi anume 2 lei/oră pentru fiecare muncitor.

După ce au spus hotărât că vor continua greva, sindicaliştii au plecat, încheind a şase săptămână de grevă. Ei se vor revedea din noi luni dimineaţa, la ora 9, în faţa fabricii.