PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Negocierile, în impas! 20 de grevişti de la Electrolux au intrat la muncă!

Greva de la Electrolux, aflată în cea de-a zecea săptămână, a ajuns într-un moment dificil. Negocierile sunt blocate, iar ieri 20 de persoane au părăsit greva şi s-au întors la muncă. Vicepreşedintele sindicatului Samus, Radu Matica, a  declarat în această dimineaţă că sindicaliştii încă sunt majoritari.

“Ieri au intrat 20 de persoane la munca, 12 din sectorul productiv și 8 indirecți. Ne subțiem. Asta este. Încă suntem majoritari”, a spus Radu Matica.

El a spus că la negocierile de ieri conducerea fabricii a pus problema unui nou contract colectiv de muncă, iar directorul a interzis prezentarea acestuia, prin urmare sindicaliştii nu ştiu ce conţine acesta.

“Nu s-a discutat niciodată că se va renegocia contractul colectiv de muncă”, a punctat Matica.

El a a solicitat conducerii fabricii să se întâlnească cu şefii de secţii pentru a discuta, urmând ca mâine dimineaţă să aibă loc o nouă întâlnire în faţa fabricii în care să se decidă dacă opresc greva, adică acceptă condiţiile conducerii, sau merg mai departe.

Preşedintele sindicatului Samus, Sorin Faur, nu s-a prezentat în această dimineaţă în faţa greviştilor din cauza unor probleme de sănătate.