Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Negocierile, în impas! 20 de grevişti de la Electrolux au intrat la muncă!

Greva de la Electrolux, aflată în cea de-a zecea săptămână, a ajuns într-un moment dificil. Negocierile sunt blocate, iar ieri 20 de persoane au părăsit greva şi s-au întors la muncă. Vicepreşedintele sindicatului Samus, Radu Matica, a  declarat în această dimineaţă că sindicaliştii încă sunt majoritari.

“Ieri au intrat 20 de persoane la munca, 12 din sectorul productiv și 8 indirecți. Ne subțiem. Asta este. Încă suntem majoritari”, a spus Radu Matica.

El a spus că la negocierile de ieri conducerea fabricii a pus problema unui nou contract colectiv de muncă, iar directorul a interzis prezentarea acestuia, prin urmare sindicaliştii nu ştiu ce conţine acesta.

“Nu s-a discutat niciodată că se va renegocia contractul colectiv de muncă”, a punctat Matica.

El a a solicitat conducerii fabricii să se întâlnească cu şefii de secţii pentru a discuta, urmând ca mâine dimineaţă să aibă loc o nouă întâlnire în faţa fabricii în care să se decidă dacă opresc greva, adică acceptă condiţiile conducerii, sau merg mai departe.

Preşedintele sindicatului Samus, Sorin Faur, nu s-a prezentat în această dimineaţă în faţa greviştilor din cauza unor probleme de sănătate.

 

8 comentarii

  1. hingeru Răspunde

    Deci jumatate dintre ei. Poate va ajuta si pe voi cei de la sindicat sa va pune in birouri. Sunt si acolo fara multa scoala, dar cu pile multe 🙂

  2. Ana Răspunde

    Va instiintez ca nu cunosc “in birouri” oameni fara scoala. Toate entitatile fizice, pe care le cunosc si activeaza in cadrul departamentelor care necesita activitate intelectuala, de planificare si de decizie cu privire la productie, alocarea costurilor, contabilizarea resurselor financiare, elaborarea de noi dispozitive tehnice si studiul pietii in vederea intocmirii unor strategii de marketing, au ani buni de studii universitare si chiar post-universitare in spate si nu au fost angajate pe pile, ci in urma unor interviuri serioase, cu persoane din afara fabricii, din cadrul Grupului Electrolux.
    Scriu toate acestea pentru a nega acuzatiile dumneavoastra. Paradigma unei asemenea gandiri generalizeaza fara temei real. Probabil exista cateva cazuri sporadice, (de care nu am cunostinta), dar nu aceasta este regula.
    De obicei, oamenii rationeaza pe baza experientelor de viata proprii. Daca in jurul domniei voastre vedeti ca se fac angajari “pe pile”, lansati presupozitia ca asa se intampla peste tot, ca este un adevar general valabil. Dar trebuie sa aveti in vedere ca ceea ce se intampla la un anumit nivel, datorita standardelor unor oameni si datorita filozofiei de viata pe care ei o au, nu se petrece in mod identic la alt nivel, unde oamenii au o abordare analitica si o viziune deontologica a ceea ce fac.
    Toata aceasta apologie are simpla intentie de a demonstra ca la birouri sunt oameni cu carte.
    Va multumesc pentru atentia acordata. 🙂

  3. Eu Răspunde

    Eu nu prea am treabă cu acest subiect,dar mi-a captat atenția comentariu cum că nu sunt angajați cu pile în funcții…..eu personal cunosc 2…..

  4. Satmarean Răspunde

    Intrați urgent la muncă și lăsați prostiile și protestele, nu va lăsați prostii de sindicaliști. Ei va duc la sapa de lemn. Dacă face Electroluxul depozit, a-ți pus-o. Ve-ti ajunge șomeri pe străzi.

  5. Satmarean Răspunde

    Iar sindicaliștii nu va vor crește vouă copiii și da bani

  6. Una Răspunde

    Sunt doar papagali. Când mă uit și la Gânță ala care nu a făcut nimic când a fost sindicalist în Poliție, doar un papagal ieftin și a dezbinat, mi-e scârbă de-a dreptul !!!

    • Garcea Răspunde

      De unde stii tu ca ”n-a facut nimic” ???A facut chiar foarte multe,mai ales cand participa la intalnirile si congresele ,ori conferintele sindicale la nivel national,la cele mai misto hoteluri,cu bairam si toate cele !!De ce crezi ca a ramas ”pe pozitie” chiar daca s-a pensionat? Iar un ban in plus nu strica !!In rest…fiecare pe cont propriu !!Ori cu sindicat ori fara sindicat,daca vor sa te ”faca” te fac !!

  7. cârcotaş Răspunde

    Acuma, că se apropie sfârşitul grevei, trebuie să remarc că subiectul a dat naştere unor comentarii avizate, chiar dacă, uneori,părtinitoare sau manipulatoare de-a dreptu’.Mi-a făcut plăcere să le citesc pt. că erau inteligente şi bine scrise, lucru mai rar pe forum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.