PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Papa Francisc, în România! Sâmbătă va purta veșmântul creat de o sătmăreancă

Papa Francisc a ajuns astăzi în România, unde a avut o zi încărcată, dar plină de bucurii, în capitală, alături de mii de oameni ce au mers să-l vadă și să-i fie alături. Suveranul Pontif își va petrece ziua de mâine la Șumleu Ciuc, acolo unde va purta veșmântul creat de artista sătmăreancă Sabău Trifu-Cristina.

Veșmântul pe care îl va purta mâine va conține mai multe simboluri, pe partea din spate a veșmântului aflându-se logo-ul vizitei Papei în România. Simbolurile și decorațiunile de pe veșmântul Papei au fost realizate manual de către artistă, care a combinat mătase cu fir auriu și cu țesături colorate.

Artista a declarat că veșmântul conține armonia, căldura și pacea pe care le transmite Papa, dar conține și câteva motive de spini ce simbolizează sacrificiul oamenilor pentru credință.

Pe lângă veșmântul Papei, artista din Satu Mare a confecționat și hainele episcopilor și preoților pentru Sfânta Liturghie din data de 1 iunie.

Papa Francisc se află în vizită în România în perioada 31 mai – 2 iunie. Suveranul Pontif s-a aflat pentru o zi la București, după care pe 1 iunie, la Șumuleu Ciuc, va oficia Sfânta Liturghie, iar într-un final se va deplasa la Iași, acolo unde se va întâlni tinerii.

În 2 iunie, Papa Francisc celebrează Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfășurându-se pe Câmpia Libertății de la Blaj.