Ultima actualizare: azi, 09:00

Locale

Papa Francisc, în România! Sâmbătă va purta veșmântul creat de o sătmăreancă

Papa Francisc a ajuns astăzi în România, unde a avut o zi încărcată, dar plină de bucurii, în capitală, alături de mii de oameni ce au mers să-l vadă și să-i fie alături. Suveranul Pontif își va petrece ziua de mâine la Șumleu Ciuc, acolo unde va purta veșmântul creat de artista sătmăreancă Sabău Trifu-Cristina.

Veșmântul pe care îl va purta mâine va conține mai multe simboluri, pe partea din spate a veșmântului aflându-se logo-ul vizitei Papei în România. Simbolurile și decorațiunile de pe veșmântul Papei au fost realizate manual de către artistă, care a combinat mătase cu fir auriu și cu țesături colorate.

Artista a declarat că veșmântul conține armonia, căldura și pacea pe care le transmite Papa, dar conține și câteva motive de spini ce simbolizează sacrificiul oamenilor pentru credință.

Pe lângă veșmântul Papei, artista din Satu Mare a confecționat și hainele episcopilor și preoților pentru Sfânta Liturghie din data de 1 iunie.

Papa Francisc se află în vizită în România în perioada 31 mai – 2 iunie. Suveranul Pontif s-a aflat pentru o zi la București, după care pe 1 iunie, la Șumuleu Ciuc, va oficia Sfânta Liturghie, iar într-un final se va deplasa la Iași, acolo unde se va întâlni tinerii.

În 2 iunie, Papa Francisc celebrează Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfășurându-se pe Câmpia Libertății de la Blaj.

12 comentarii

  1. Mae Răspunde

    Sa precizam a fost creat de o unguroaica ,care se crede ca România e Hungaria !,și și-a permis sa scrie in ungurește pe haină

    • Norick Răspunde

      :-)))))) unguroaica Sabău-Trifu Cristina :-))))))) Mersi , mi-ai facut ziua mai fericita… 😛 🙂
      P.S: apropo stiai , ca si Papa Francisc este ungur ?? (Ferenc Pápa..:-) )

    • Rodica Răspunde

      Si-a permis fiindca atata o duce capul . Ce pretentii sa ai de la o croitoreasa , ca doar n-a scolit-o Coco Chanel ! Si chiar n-are importanta de ce natie este croitoreasa asta ; ea de fapt l-a pregatit pe papă pentru vizita la Sumuleu , iar acolo , vorbeste tu romaneste daca ai cu cine , poate doar cu ….pasarile si codrul !

      • Feri Răspunde

        Rodica,
        Ție îți e important numai să scuipi sânge în stânga și în dreapta, dar minimul respect față de limba ta maternă, să înveți cinci litere diacritice de pe tastatură, e deja un efort prea mare pentru tine. Așa-i?

        • Norick Răspunde

          No binye Feri ce mai vrei și Tu ??? I-a trebuit ani de zile să nu amețească pe assfalt … 😛
          Peace ! 🙂

        • Rodica Răspunde

          Acelasi comentariu obosit il copiezi la mai multe articole ! Singur ai demonstrat cat respect ai tu fata de tine si capacitatea ta intelectuala ! Nu poti mai mult , deci nu-ti pretindem mai mult . Ti-am mai explicat cum e cu respectul intr-o alta postare , nu ma repet ; acu stai si te gandeste la ce alta postare sa-ti copiezi ….capodopera ! Tu si celalalt specimen când n-aveti argumente apelati la solutia de…. avarie formata din invective , insulte si jigniri , chiar daca n-au legatura cu subiectul . Concluzia o trage fiecare . #Rezist !

      • Pop Ioan Răspunde

        …si daca ai singe in instalatie….Acolo si pasarile si codrul vorbeste in limba maghiara.

      • românaş Răspunde

        Rodico, după cum te duce capul papa ar fi trebuit să treacă vremelnic la ortodoxism pentru a vizita România. Mare-i grădina Domnului! A Maicii Domnului, de fapt.

        • Rodica Răspunde

          Pai , papa poate trece si la penticostali , daca asta te linisteste , ca nu are nici o legatura cu se s-a comentat ! Intr-adevar , mare-i gradina , de ai loc si tu in ea ! Daca atat ai inteles din articol si ce s-a postat , cred ca stai inutil in gradina .

    • popa Răspunde

      creatii dea lui botezatu ..nostru nu poarta PAPA .vrem o poza cu ele ,

  2. y Răspunde

    @Norick, sajnos egyeseknek csak ez a lényeg.?
    Dă afară “inteligența” la unii.

    • Norick Răspunde

      @y : én is csak húzom a kis vasánypulyát . 🙂 😛
      La asta intelijență cognitivă nu se poate măsura ( ≤ 0). 🙂
      Weekend plăcut !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.