PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sorin Faur dezminte zvonurile privind demisiile: doar șapte au plecat

Liderul Sindicatului Liber Samus, Sorin Faur, dezminte zvonurile privind demisiile, precizând că peste 85 la sută dintre cei care au început greva generală își mențin în continuare poziția. Mai mult, spune Faur, în cadrul ședinței din această dimineață, niciun grevist nu a declarat că vrea să se întoarcă în fabrică.

,,Desi mass-media a fost de fata, sedinta de astazi a fost facuta tocmai pentru a avea o prezenta exacta a grevistilor cat si a intentiilor lor pentru viitor. Dupa centralizarea prezentei putem spune ca mai mult de 85% din cei care au declansat greva sunt inca in greva iar despre intentiile de viitor nici unul dintre grevistii prezenti astazi nu si-a manifestat in scris intentia de a parasi greva luni, 6.05.2019, asa cum erau zvonurile. Unitate pana la capat”, a declarat Sorin Faur.

Liderul Sindicatului Liber Samus a mai precizat că, până în acest moment, doar șapte persoane s-au retras din grevă.

,,In ce priveste demisiile din sindicat, asa cum am aratat au fost CATEVA persoane (mai exact 7 din 540), probabil impinsi de conducere si care se lauda si multiplica numarul pentru a crea panica. Comitetul de sindicat format din lideri de sectie s-au reunit dupa greva si si-au pregatit o strategie de negocieri pentru saptamana viitoare. Felicit grevistii ca nu s-au lasat influentati de zvonurile lansate de unii “binevoitori” si au demonstrat astazi ca sunt mai uniti ca niciodata”, a mai precizat Sorin Faur.

Reamintim că liderii de sindicat s-au prezentat în această dimineață, joi, 2 mai, în fața muncitorilor care rezistă deja în grevă de nu mai puțin de nouă săptămâni și i-au îndemnat pe aceștia să nu cedeze tocmai acum: ,,Merită să cedăm acum, să le facem pe plac tuturor investitorilor din România? Ar fi păcat să ne înecăm la mal”, a declarat liderul Cartel Alfa de la Maramureș.

Greviștii vor fi prezenți din nou în fața fabricii luni dimineață.