Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Sorin Faur dezminte zvonurile privind demisiile: doar șapte au plecat

Liderul Sindicatului Liber Samus, Sorin Faur, dezminte zvonurile privind demisiile, precizând că peste 85 la sută dintre cei care au început greva generală își mențin în continuare poziția. Mai mult, spune Faur, în cadrul ședinței din această dimineață, niciun grevist nu a declarat că vrea să se întoarcă în fabrică.

,,Desi mass-media a fost de fata, sedinta de astazi a fost facuta tocmai pentru a avea o prezenta exacta a grevistilor cat si a intentiilor lor pentru viitor. Dupa centralizarea prezentei putem spune ca mai mult de 85% din cei care au declansat greva sunt inca in greva iar despre intentiile de viitor nici unul dintre grevistii prezenti astazi nu si-a manifestat in scris intentia de a parasi greva luni, 6.05.2019, asa cum erau zvonurile. Unitate pana la capat”, a declarat Sorin Faur.

Liderul Sindicatului Liber Samus a mai precizat că, până în acest moment, doar șapte persoane s-au retras din grevă.

,,In ce priveste demisiile din sindicat, asa cum am aratat au fost CATEVA persoane (mai exact 7 din 540), probabil impinsi de conducere si care se lauda si multiplica numarul pentru a crea panica. Comitetul de sindicat format din lideri de sectie s-au reunit dupa greva si si-au pregatit o strategie de negocieri pentru saptamana viitoare. Felicit grevistii ca nu s-au lasat influentati de zvonurile lansate de unii “binevoitori” si au demonstrat astazi ca sunt mai uniti ca niciodata”, a mai precizat Sorin Faur.

Reamintim că liderii de sindicat s-au prezentat în această dimineață, joi, 2 mai, în fața muncitorilor care rezistă deja în grevă de nu mai puțin de nouă săptămâni și i-au îndemnat pe aceștia să nu cedeze tocmai acum: ,,Merită să cedăm acum, să le facem pe plac tuturor investitorilor din România? Ar fi păcat să ne înecăm la mal”, a declarat liderul Cartel Alfa de la Maramureș.

Greviștii vor fi prezenți din nou în fața fabricii luni dimineață.

 

12 comentarii

  1. alecu Răspunde

    Sunt curios ce parere au autoritatile satmarene despre ce se intampla… Le-a trecut macar prin cap sa intervine, intr-un fel sau altul, in acest conflict?

  2. Mihai Bărbulescu Răspunde

    De fiecare dată când sindicatul a avut o acțiune importantă și aceasta a reușit, dar de fiecare dată, a apărut câte o scrisoare a unor ,,oameni de bine” ai greviștilor. Păi … măi binevoitorilor de ce nu explicați și lipsa de disponibilitate a companiei de acordare a unor salarii comparative cu cele din Polonia și muncitorilor români. Ori acestor muncitori nu își permit, deoarece forța lor de muncă a fost pusă pe tavă de către clasa politică în urma unor înțelegeri??
    Credeați voi că așa de ușor o să puteți să dezbinați acei oameni care au avut puterea de a se lupta pentru a scăpa de jugul sclaviei moderne impus de o ditamai compania??? Așa credeați???
    Vreți să strecurați venin în sudura și UNITATEA sindicatului crezând că așa veți fi cei care vă veți face de cap cu soarta acestor oameni!!! Nu ați reușit și nici nu veți reuși! Chestiunile astea cu ….secretarii județeni ai Cartel ALFA nu ați nimerit-o. Mai aveți ce căuta? Mai aveți ce improviza, măi vânătorilor care pozați în vânat…. Cum puteți să aveți atitudini slugarnice… Cum puteți accepta cizma despotismului impus de către multinaționale pe grumazul vostru!! Pe al vostru… ca pe al vostru fiindcă e problema voastră că acceptați, dar de ce vreți și care vă este interesul de a subjuga și pe alții !!!
    O faceți doar pentru bani! O faceți că vă este bine. Mincitorii aceștia minunați vă iartă…iar ei…ei! Cei care stau în țarc fiindcă așa ați decis voi, sunt hotărâți să lupte pentru ca urmașii lor, copiii acestui minunat popor să stea acasă lângă ei, nu să plece pribegi pe la porți străine…și mai vor să știe toată lumea că în România munca nu e o marfă care să se vândă sau să fie cumpărată ieftin!
    Mihai Bărbulescu
    Secretar CNS Cartel ALFA Filiala Mehedinți

    • Nicolas Răspunde

      Ești total pe dinafară secretar Bărbulescu această fabrică a fost a muncitorilor dar au vandut acțiunile Nu contest greva lor dar ar trebui să știi istorie să poți vorbi. Zic si eu!

  3. Ionel Răspunde

    Vreau sa felicit acesti grevisti,pentru ca au ramas uniti si nu cedeaza la presiunile conducerii Electrolux, Aceste manipulări,,naziste,,nu mai tin in România, oamenii nu sunt sclavii voștri, puteti sa va luati bocceluta si sa parasiti Tara noastră sfântă, noi ne tragem din Traian si Decebal,nu din Hitler

    • ioan Răspunde

      Pacat… As fi vrut sa ne tragem din hitler. Se pare ca aia o duc mai bine. noi, cu traian si cu decebal am ramas tot in epoca lui traian si decebal.

  4. Ganditorul SM Răspunde

    Domnule Mihai Barbulescu, cred cu toata convingerea ca dumneavoastra si Cartel Alfa sunteti cei care strecurati venin si manipulati, cei care distrugeti bunele relatii de colegialitate din mediul de lucru. Datorita instigarilor dumneavostra, grevisti sunt acum pusi intr-o situatie ingrata, pentru ca le este rusine sa se intoarca la locul de munca, alaturi de colegii pe care, la indemnul dumneavoastra, i-au numit “sobolani”, “tradatori”s.a.m.d. Dar poate ca asta ati si dorit, sa ii legati, in felul acesta, de dumneavoastra si sa le faceti grea intoarcerea la lucru.
    Nu cei care au ramas in fabrica au lansat invective si cuvinte grele. Cei care au lucrat si-au vazut de treaba lor si au incercat sa pastreze lucrurile in limitele bunului simt.
    Dumneavostra ati adus ura si lupta de clasa.

    Spuneti-ne ce ati facut in Mehedinti pentru reducerea somajului? Cati membri de sindicat aveti acolo, in Mehedinti? Cati investitori? Dar sa ne dati cifre exacte, sa le putem verifica si apoi sa comparam cu ce avem in Satu-Mare.
    Si cu asa somaj mare, la dumneavoastra in judet, oamenii lucreaza in productie, pe salariul minim pe economie. Si atunci veniti sa ne tineti noua predici despre cresterea salariului la o companie care oricum are printre cele mai bune pachete salariale din judet? Sa vina cei din Turnu Severin sau din Orsova sau din Baia de Arama sa lucreze aici, ca ar fi cei mai fericiti.

    Daca nu va convin salariile date de multinationale, atunci angajati-va la firme romanesti, sa vedeti cat luati acolo. Si daca pleaca multinationalele – cum au inceput in Arad, Timis, Bihor – ce puneti in loc?

    Da, lucram la multinationale pentru bani, normal, ca de aceea am studiat si am facut scoala atatia ani. Dar asta nu inseamna ca suntem slugi. A munci cu demnitate pentru un salariu meritat nu e slugarnicie. Numai cei carora nu le place munca au impresia ca sunt slugi daca muncesc.
    Dumneavoastra ce profesie aveti, domnule Barbulescu si cate ore pe zi lucati? In rest, plimbati hartii, mai dati un interviu si va faceti ca lucrati?

    Discursul dumneavoastra seamana leit cu cel al comunistilor, la venirea rusilor in tara, cand muncitorimea era indemnata sa ii elimine pe “chiaburi”. Si?… ce s-a ales atunci de tara? Majoritatea patronilor de fabrici, medicii, profesorii universitari, avocatii etc au fost inchisi, iar tara a ramas fara valori morale, fara intelectualitate. Ce a urmat, stie toata lumea. De aceea suntem azi in cloaca aceasta, fiinca 50 de ani am trait pe principiul: “noi muncim, nu gandim”.
    De ce Franta, Germania, Marea Britanie, Suedia sunt unde sunt? Pentru ca ei nu si-au intemnitat si nu si-au omorat intelectualitatea.
    Ei, bravo! Asa am ajuns unde suntem, cu asemenea salarii in Romania. Pentru ca avem politicieni de toata jena. Pentru ca nu avem politici de dezvoltare, nu avem suficiente investitii, nu avem infrastructura. Dar avem sindicate dispuse sa distruga si putinele investitii care mai exista.

    Ce politici de stimulare a investitorilor romani a propus Cartel Alfa, daca nu va place de investitorii staini?
    Ati prezentat vreun plan de dezvoltare industriala, economica a vreunei regiuni, pentru a aduce locuri de munca si a scadea somajul?
    Iar cand au crescut, brusc, salariile in sfera bugetara, ati lansat vreo discutie despre cati angajati sunt platiti, degeaba, la stat, in primarii si prin alte locuri? V-ati gandit ca acele salarii vin si din taxele platite de multinationale – si nu sunt nici mici, nici putine aceste taxe.
    In rest, domnule Barbulescu, lansati, ca de obicei, vorbe goale, demagogii si instigari la ura.
    Mergeti la dumneavoastra in urbe, ca aici nu va mai vrem.

  5. Lica Răspunde

    Eu ii sugerez lui Faur sa vina cu date exacte, cati membri de sindicat are in Samus-Electrolux si cati muncitori mai sunt in greva. nu stiu de ce nu au facut asta pana acum.

  6. Livian Răspunde

    Cei din sindicatul Samus-Electrolux s-au speriat ca raman fara membri de sindicat. Au vazut ca tot mai multi ies afara si au gasit o smecherie, zic ca luna asta nu se mai trage indemnizatia de sindicat si ca sa astepte oamenii pana luna urmatoare, ca o sa se faca un formular tipizat de cerere de iesire din sindicat, ca asta actual nu mai e bun. Vrajeala! Asta e impiedicarea angajatilor sa isi exercite dreptul de a alege sa iasa din sindicat. De asta zice Faur ca au plecat doar 7. ca pe ceilalti ii poarta cu presu, ii aman pe luna urmatoare, ca doar doar se razgandesc.

  7. Zen Răspunde

    Domnu Faur, nu uitati ce ati promis. Ati zis ca daca nu se rezolva cum ati cerut, “mai bine va dati demisia si plecati dracului”de la Electrolux. Dumneavoastra ati zis-o! Cum, nu mai e valabil? pai ce om de cuvant mai sunteti? Aaa! sigur. Acum o s-o intoarceti ca este nevoie de dvs. acolo, ca sindicatul, ca oamenii au nevoie. Sa-si dea demisia fraierii care v-au crezut, nu dvs, nu-i asa?

  8. Goguta Răspunde

    Problema nu e ca niste oameni au facut greva. problema e ce au strigat si au spus despre colegi lor. si sindicatul i-a manipulat la asa ceva. Faza cu “sarim si va macelarim” a fost cea mai urata. pacat ca va-ti lasat manipulati de sindicalisti ca nu ei se intorc la lucru in fabrica, voi oameni pe care i-au tinut in strada cu promisiuni ca le platesc ei salarul. voi trebuie sa va intoarceti alaturi de colegi.
    sa le spuneti la sindicat mai clar ce va nemultumeste, pauzele prea mici, normele prea mari ca astea se pot rezolva mai usor decat cerera aia salariala pe care voi o calculati pe ora lucrata dar patronii o calculeaza pe luna.

  9. Rozcrucian Răspunde

    Oamenii care sunt in greva au niște solicitări absolut rezolvabile dar din păcate,unii directori(au salariul de câteva mii de euro) au luat acest conflict de munca legal in mod personal și din păcate nu pot rezolva problema celor 2 lei pe ora!Adica chestiunea e simpla ori dau 2 lei și pleacă ori își apăra lefurile nesimțite și nejustificate!Acesti oameni au așa de multă demnitate cât nu va avea avea întreaga conducere electrolux!Sefu Blomi a abordat in mod greșit întreaga situație și e kaput!Ar trebui sa și dea demisia de onoare dar e incapabil sa și recunoască incompetenta!Acesti oamenii sunt absolut minunați și dau un exemplu de sindicalism !Locuri de munca exista și vor fi in continuare, și a-mi mult Romani bre sa aducă muncitori străini!Ori atata vreme cât puteți muncii piața muzicii va aparține și nu ar trebui sa va lăsați batjocoriți de noii stăpâni de sclavi!Puteti mult mai mult decât atat cât din toate punctele de vedere și ați demonstrat asta prin ceea ce ați făcut!Va mulțumesc!Un fan al drepturilor lucrătorilor de pretutindeni!Va iubesc minunați greviști!

  10. Lica Samadau Răspunde

    Gânditorul Sm are dreptate și timp liber!Multinationalele rules,adică fără ele suntem Terminați!Nici iarba nu creste fără multinaționale și toți oamenii corecți și capabili sunt închiși,numa Blomi ce a mai rămas afara!:))L-or fi uitat ?!!!Hai sictir invidiosule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.