Ultima actualizare: ieri, 21:10
Locale

APEL. Free Life are nevoie de ajutor. Nu mai poate prelua puii abandonaţi

Asociaţia Free Life are nevoie de ajutor. Reprezentanţii asociaţiei, care acum se ocupă şi de gestionarea câinilor fără stăpând in municipiul Satu Mare, au anunţat că momentan nu mai pot prelua pui. Situaţia financiară a asociaţiei nu este ofarte bună, tocmai de aceea au apelat la sătmărenii care doresc să facă donaţii.

“Avem nevoie de ajutor, sprijin financiar, am epuizat toate sursele…. ridicarea zecilor de pui abandonati din mun. Satu Mare au ajuns la un numar foarte mare, din pacate o parte din ei sunt sub tratament cu PARVOVIROZA. Tratamentele consta in cel putin cate 5 zile fiecare sub perfuzii, plus tratamente de susținere…din pacate nu mai facem față, sintem plini de datorii , am construit foarte mult , ceea ce ne-a dat peste cap planurile de a continua.
Momentan nu mai putem prelua pui, , cine poate si doreste sa ne ajute o poate face DONAND, fie la cabinete veterinare, fie direct in contul nostru…

Avem conturi deschise la ALPHA BANK:
RO 35 BUCU 2131210632077 RON
RO 23 BUCU 2131213379089 EUR
COD SWIFT BUCUROBU”, au anunţat reprezentanţii Free Life.

 

10 comentarii

  1. Deer Hunter Răspunde

    Are contract cu primăria !!! Parcă se băteau cu cărămidă-n piept că maid să vezi tu când ei vor face ecarisajul să vezi tu calitate servcii !!

    • Adi Răspunde

      Numai puțin, acum mă îmbrac îl iau și pe CICI ,sosesc acuși și vă salvez de toți câinii fără stăpân îi duc acasă în livadă.

  2. cetatean Răspunde

    Da, chiar, ei strigau că nu sunt îngrijiți câinii în adăposturile primăriei! Acum se plâng, după ce că primăria le dă lor banii!

  3. Ardelean Răspunde

    Ce traba are parvoviroza cu ecarisaju? Si stiti sa fi dat Gaborka vre-un sfantz pana acum? Ca daca da, sunteti singurii.

  4. Teo Răspunde

    Hai ca i-ar v-ati gasit cativa mancatori de kkt sa va bagati in seama cu niste comentarii penibile! Ce legatura are sula cu prefectura?! In primul rand, puii abandonati nu pot fi tinuti in adapost datorită riscului crescut de a contacta boli de la populatia canina aflata deja acolo, asa ca este de preferat sa fie plasati in camine temporare unde nu existata focare epidemiologice, iar in al doilea rand, problema majora cu care se confrunta toata tara asta sunt legi fara norme de aplicare! Pentru ca exista si in țara asta prapadita o lege care te obliga sa iti sterilizezi animalul fara valoare chinologica, tocmai pentru a pre intampina inmultirea necontrolata si abandonul lor pe domeniul public! Dar deh, intr-o tara populata de specimene retardate precum comentacii de mai sus, ce pretentii sa avem? Sa zbieram sa moara maidanezii, insa nu uitati ca ei provin din curtea vecinilor vostri, daca nu chiar a voastra! Iar mai apoi urlam ca descreieratii si avem pretentia ca altii sa vina sa faca curat pe strazi si sa ne scape de cainii fara stapan! Cred ca s-ar impune o sterilizare in masa a ignorantilor si prostilor bipezi, ca problema cu voi incepe! Sictir!

    • Deer Hunter Răspunde

      Pentru tine deșteptule. Am câine de rasă acasă dar fără pedigree oficial așa că este sterilizat. Are cip și este cu vaccinurile la zi. Du-te și explică la altul ce și cum. Iar dacă n-au condiții să le țină pentru că-s mulți atunci să ia treptat câinii de pe stradă. Sau vor totul deodată? Răbdare copii, ce nu s-a făcut în 30 de ani cum vreți să recuperați într-o săptămână? Ca să ai un control trebuie să planifici cât de cât și n-ar strica măcar o colaborare cu comunele vecine pentru că degeaba le ridică de pe străzi în orașdacă se completează rapid. Ar trebui aplicate și niște amenzi babane la cei care abandonează puii pe stradă. Nu de alta dar vine în curând seria a doua pe anul ăsta, am văzut multe femele bagaboante în călduri pe stradă. Apropo, tu te-ai sterilizat deja? Nu vrei să dai un exemplu?
      Părerea mea umilă este că ar trebui introdus impozitul pe animale de companie. Știu că unii vor urla dar uite eu aș fi de acord cu asta. Numai așa se pot responsabiliza “iubitorii de căței și pisicuțe” care le țin acasă fără nici o urmă de control și mai scapă de la ei.

  5. 007 Răspunde

    Mai oameni buni,problema este foarte simpla ,dar putorile si prostii, vorba unui mucalit,o complica pana la Nodul Gordian,adica nimeni nu mai intelege nimic si fiecare face cum il taie capul,atentie…nu mintea!
    Pai ia uitati-va aici ce spune legea si cine raspunde de aplicarea ei.De ce nu sunt sanctionati cei care ar trebuii s-o puna in practica ?!Simplu,sunt niste putori si nulitati care sug banii contribuabililor ,fara sa raspunda in fata la nimeni si cu nimic.De ce Primaria SM, sau Asociatia Free Life,nu depune plangeri impotriva institutiilor care ar trebuii sa aplice si sa verifice respectarea legilor de mai jos ?!
    Deci hai sa vedem ce trebuie respectat si cati cunosc ceea ce trebuie respectat.
    -Conform Ordinului nr. 1 din 2014, pentru aprobarea Normelor privind identificarea şi înregistrarea câinilor cu stăpân emis de preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), toţi românii care au câini sunt obligaţi să-şi înregistreze animalele în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân (RECS) şi să-i castreze. O dată cu înregistrarea în RECS, câinilor li se aplică un microcip, cu o serie unică, ce va fi trecută în registru şi în carnetul de sănătate al animalului.
    -Potrivit normelor în vigoare, proprietarii câinilor au obligaţia să identifice, prin microcipare, şi să înregistreze animalele în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân (RECS), la medicul veterinar, în termen de 90 de zile de la fătare sau înainte de vânzarea, donarea cu titlu gratuit sau scoaterea în spaţii publice a acestora. Câinii care au deja mai mult de 90 de zile trebuie identificaţi şi înregistraţi până la 1 ianuarie 2015 sau înainte de vânzarea, donarea, vaccinarea contra rabiei sau scoaterea în spaţii publice a acestora.
    -Deţinătorii câinilor de rasă comună sau metişilor fătaţi după data de 1 ianuarie 2015 au obligaţia să sterilizeze puii astfel: femelele la vârsta de 4 – 6 luni şi masculii la vârsta de 6 – 8 luni.
    -Sancţiunile pentru nerespectarea reglementărilor privind identificarea şi microciparea câinilor sunt între 2.000 şi 5.000 de lei şi între 5.000 şi 10.000 de lei pentru cei care nu-şi sterilizează câinii de rasă comună sau metişii acestora, potrivit Legii nr. 258/2013 pentru modificarea si completarea OUG 155/2001.
    -Într-un studiu recent se arată că jumătate dintre români (52 la sută) nu cunosc prevederile actualei legislaţii de gestionare a câinilor. Dintre aceştia, 21 la sută au declarat că nu ştiu ce prevede legislaţia, iar 31 la sută au spus că nu au auzit niciodată de această lege. Mai puţin de jumătate dintre români (47 la sută) cunosc legea doar parţial, iar unu la sută dintre respondenţii cu vârste de peste 18 ani au spus că ştiu cel puţin două prevederi majore ale legii.
    In concluzie,suntem capabili sa respectam si sa aplicam legea sau ne lamentam ca in tara aceasta nu poti civiliza pe nimeni si nimic,indiferent de palierul socio-profesional dobandit de fiecare dintre noi.Ca sustinere a argumentelor mele ia vedeti in fiecare oras ,comuna si sat,tiganii au cei mai multi caini.Iar institutiile indiferent ca e vorba de caini si/sau de civilizatie,intr-un cuvant,se scuza cu sintagma,,… ce sa le faci sunt tigani,cine-si pune mintea cu ei” ?!
    Solutia este doar una ,trebuie aplicata legea(cam peste tot si-n toate) si daca n-au bani sa plateasca amenda,sa faca munca in folosul comunitatii,indiferent de categoriile de cetateni, mai mult sau mai putin interesati de civilizatie.

    • y Răspunde

      @007, statul ăsta minunat nu este în stare să-și protejeze cetățenii onești, cinstiți și minori (cazul cel mai recent din Caracal sau Sorina care a fost dată ca piesă de schimb pentru tatăl adoptiv din America). Vorbești de cipare când nici cititor de cip nu prea este. Cine să aplice legea la noi? Nu vezi cum aleargă ca și niște clovni și sar acum gardul aiurea polițaii din Caracal? Cine să se ocupe de maidanezi când ne mor cu zile oamenii prin spitale?
      PS. Dacă te mușcă un maidanez ai nevoie de vaccin antirabic. Dar să vezi. Nu se găsește vaccin antirabic aproape deloc. Și știi care este unul din motive? Nu că ar fi scump. Producătorul le livrează în seturi de 50. Nimeni nu cumpără 50 pentru că nu are (din fericire) nevoie de atâtea și dacă totuși cumpără riscă să rămână pe cap cu ele pentru că expiră! E chiar așa de greu de produs la seturi de 5 sau 10? Probabil.

  6. 007 Răspunde

    @Y, nu numai statul, ci aproape toti cetatenii ei ,nu au capacitatea de a observa ca exista o cultură statornicită în generatiile ,,educate” in comunism si care ne conduc azi,si care se bazeaza pe reprimarea poporului de către sistem, o cultură securisto-milițienească, în care populația este enclavizată si se afla sub controlul organelor de partid si a institutiilor,inclusiv a celor de forță. Această cultură neocomunista nu a dispărut niciodată din rândurile structurilor statale corespunzătoare și redefinite pe aceleasi organigrame si retorici formale o ,,DEMOCRATIE” MIMATA !
    Strategia aplicata in era post-decembristă ,de aceste haimanale cocotate pe putere si numiti in functii de conducere la institutii ,este ca populatia trebuie sa fie tinuta in mediocritate si la limita nivelului de subzistenta,pentru ca numai asa poate fi manipulata in directia dorita.
    Nu stiu,vorba unui prieten,daca inca o revolutie ar curata statul acesta de impostori si escroci,dar stiu sigur ca noi cei de azi vom rezolva greu aceasta problema .Daca nu tinerii de maine …dar atunci noi vom fi amintiri pierdute intr-o margine de cimitir cu ,,democratia” asternuta pe deplin.

    • y Răspunde

      @007, eu am o vorbă. Cei care ne conduc făceau parte din eșalonul 2, 3 etc. al pecere sau sunt puii ălora de atunci. Nu toți dar dai peste ei cam în orice domeniu. E, nu degeaba erau în rândul 2. Problema este că ne distrug. trebuia o lege a lustrației și la noi. Acum este deja târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.