PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sătmăreanul Adrian Rus, pedepsit de Ungaria după ce-a fost convocat la naționala României

Sătmăreanul Adrian Rus, pedepsit de Ungaria după ce-a fost convocat la naționala României.  Fotbalistul sătmărean Adrian Rus (23 de ani) ar fi fost pedepsit de către echipa maghiară la care este legitimat, Mol Vidi, pentru că a ales să joace la naționala României și nu la cea a Ungariei, scrie digi24.

Cosmin Contra (43 de ani), selecționerul tricolorilor a dezvăluit la Digi Sport tratamentul de care a avut parte internaționalul român la vicecampioana Ungariei.

”Rus a jucat două meciuri ca titular la Mol Vidi, dar când a primit convocarea la naționala României a fost trimis la echipa a doua, în Divizia C. Este mai dificilă situația lui, pentru că este un jucător eligibil și pentru naționala Ungariei. Am vorbit cu băiatul. Cei de acolo au pus presiune pe el înainte de a-i trimite noi convocarea. I-au spus, ’dom’ne, să alegi naționala Ungariei, că acolo nu ai nicio șansă să joci la ei’. Iar el le-a spus că ’mie mi-a cântat imnul național la Euro 2019 și vreau să joc pentru România”, a spus Contra.

Rus face deja parte din lista stranierilor pentru dubla cu Spania și cu Malta iar Contra nu vrea să renunțe la el, chiar dacă va continua să facă parte din lotul echipei secunde. ”Eu tot o să-l chem. Chiar dacă n-a jucat la Mol Vidi în ultima vreme, el tot are meciuri în picioare, pentru că a fost la echipa a doua”.

Cosmin Contra a făcut lumină și a explicat, într-un final, de ce ține așa de mult la Adrian Rus. ”Adi este un jucător care-mi place foarte mult. Are niște calități pe care ceilalți fundași centrali ai noștri nu le au”, a mai spus Contra, la Digi Sport.