Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Sătmăreanul Adrian Rus, pedepsit de Ungaria după ce-a fost convocat la naționala României

Sătmăreanul Adrian Rus, pedepsit de Ungaria după ce-a fost convocat la naționala României.  Fotbalistul sătmărean Adrian Rus (23 de ani) ar fi fost pedepsit de către echipa maghiară la care este legitimat, Mol Vidi, pentru că a ales să joace la naționala României și nu la cea a Ungariei, scrie digi24.

Cosmin Contra (43 de ani), selecționerul tricolorilor a dezvăluit la Digi Sport tratamentul de care a avut parte internaționalul român la vicecampioana Ungariei.

”Rus a jucat două meciuri ca titular la Mol Vidi, dar când a primit convocarea la naționala României a fost trimis la echipa a doua, în Divizia C. Este mai dificilă situația lui, pentru că este un jucător eligibil și pentru naționala Ungariei. Am vorbit cu băiatul. Cei de acolo au pus presiune pe el înainte de a-i trimite noi convocarea. I-au spus, ’dom’ne, să alegi naționala Ungariei, că acolo nu ai nicio șansă să joci la ei’. Iar el le-a spus că ’mie mi-a cântat imnul național la Euro 2019 și vreau să joc pentru România”, a spus Contra.

Rus face deja parte din lista stranierilor pentru dubla cu Spania și cu Malta iar Contra nu vrea să renunțe la el, chiar dacă va continua să facă parte din lotul echipei secunde. ”Eu tot o să-l chem. Chiar dacă n-a jucat la Mol Vidi în ultima vreme, el tot are meciuri în picioare, pentru că a fost la echipa a doua”.

Cosmin Contra a făcut lumină și a explicat, într-un final, de ce ține așa de mult la Adrian Rus. ”Adi este un jucător care-mi place foarte mult. Are niște calități pe care ceilalți fundași centrali ai noștri nu le au”, a mai spus Contra, la Digi Sport.

 

14 comentarii

  1. Rodica Răspunde

    Ungurii , nici macar in sport nu pot sa treaca peste ura ce ne-o poarta , de veacuri istorice ! Si-atunci cine e sovin ? Despre fair-play , ce sa mai zic ? N-am inteles care e treaba cu eligibilitatea fotbalistului si pt. nationala Ungariei ( o fi cu dubla cetatenie) , dar merita felicitat pentru demnitatea lui ! Bravo baiete si succes in nationala Romaniei !

    • DESTEPTUL :D Răspunde

      doamna Rodica… mai bine taceati din gura.. oare de ce tot mai multi cetateni rromani (care nu au si nici nu au avut legatura cu Ungaria sau cu limba maghiara) isi cer cetatenia maghiara?!? Oare de ce?!? Sa fie mandru fiecare romana ca s-a nascut rroman si sa nu stea la coada dupa alta cetatenie de care nu are nicio legatura! 😛

      • Rodica Răspunde

        E strict problema fiecaruia daca alege sa-si mai ……cumpere o cetatenie , pe langa cea pe care o dobandeste la nastere , dar acest ….trend de conjunctura spune multe despre demnitatea si caracterul celui ce opteaza pentru asta . Si , stai linistit , sunt prea putini cei care cer cetatenia maghiara de ….drag de natiunea maghiara , majoritatea au facut-o pentru a obtine diverse avantaje , pe care sunt sigura ca le stii si tu . Oare cati din marii nostri înaintasi , cati dintre strabunicii nostri , care au facut Romania Mare , si-au cerut cetatenie maghiara ? Esti Destept , dar pe acest considerent , primesti un cartonas rosu si tu , si ceilalti ….mari comentatori de sport de pe-aici !
        A , era sa uit – in cazul in care nu mi-ai citit si alte postari , nu-mi închizi nici tu , nici altcineva ……gura , pentru ca deranjeaza opiniile mele si zgăndare putin infatuarea ….unora ( am vrut sa zic altceva , care incepe tot cu un……, , dar sper sa te prinzi tu , ca doar esti destept) !

    • y Răspunde

      @Rodica, în primul și în primul rând de unde știi că așa și este? Presa sportivă maghiară nici nu pomenește așa ceva. Expres am verificat. Este ușor să jignești și poate ai mușcat o momeală lansată aiurea de un ziarist care se plictisește. Eu sunt sigur că nu așa este. Nici Miriuță n-a fost obligat la vremea respectivă. El a ales și văd că tot revine în Ungaria să lucreze. Dar tu poți să rămâi de mine cu fixațiile tale dacă asta te face fericită.

  2. ioan Răspunde

    un singur meci Craiova – Honved – sa nu mia discutati va rog despre fair – play, ura etc….

  3. Garuboz Răspunde

    Eu cred ca tu retardatule D ar trebui s-a taci .Rodica nu merita sa-ti pui mintea cu ei intrucat plesneste sovinismul din ei ca balega dintr-o vaca cufurita.

  4. dr storm Răspunde

    rodica sa sti ca ai dreptate! sunt o natie foarte rea! nu ai suporta nici pe ungurii ramasi la noi .

  5. o oooo2 Răspunde

    raspunde la intrebarea pusa si nu comenta fara rost 😛

  6. y Răspunde

    @Rodico, și încă un lucru! Mare specialiști ce sunteți în apărarea fotbaliștilor care duc o viață grea în Hungaria! Presa maghiară scrie că FCSB se agită tare pentru acest fotbalist! Capisci! Aș zice să spuneți niște scuze dar nu cred că sunteți în stare.
    PS. Am înțeles că este în contractul dintre nfotbqalist și club să aibă și meciuri jucate cu echipa a doua. Ce să spun, pentru unii este imposibil să se informeze!

  7. y Răspunde

    Personal am participat la câteva gale sportive în Ungaria, întâmplarea făcând ca toți din lot să nu cunoaștem limba maghiara cu toate că suntem sătmăreni, dar vreau să menționez că au știut să fie bune gazde. La invitația noastră ne-au onorat cu prezenta și de asemenea al lăsat o impresie exemplară

    • y Răspunde

      @y fals, de data asta sunt de acord. Și la Hajdúszoboszló sau în altă parte te servește practic în ce limbă vrei numai banii tăi să rămână acolo. La noi în schimb ………

  8. Altu Răspunde

    Pt ungurii din Ungaria tot respectul,cu ăștia autohtoni e problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.