PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Proprietarul Dacia dă noi asigurări. Dacia va redeveni hotel de 4 stele

Proprietarul Hotelului Dacia a dat noi asigurări cu privire la viitorul clădirii și promite să o readucă la viață, a declarat astăzi directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Satu Mare, Zamfir Danciu, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural.

Zamfir Danciu a declarat că firma a confirmat oficial faptul că vrea să refacă hotelul, iar intenția este ca până la finalul lunii octombrie 2019 să fie semnat deja un contract de proiectare.

Răspunsul firmei către Direcția Județeană pentru Cultură:

,,Vă confirmăm oficial că SC Dacia SA intenționează să dezvolte imobilul păstrând caracteristicile de monument istoric și intenționăm să corijăm ceea ce a fost ruinat sau dezvoltat în direcția greșită. Totodată, vă aducem la cunoștință că am demarat cu o firmă de avocatură procedurile de a achiziționa o firmă de arhitecți pentru a planifica reabilitarea și dezvoltarea imobilului. Intenția noastră este ca până la sfârșitul lunii octombrie să avem un contract semnat”.

În primă fază, se vor executa lucrări care nu vor necesita expertiză, iar fațada va fi acoperită cu eșafodaj pentru a împiedica riscul de accident pe timpul iernii. Odată ce va fi readus la viață, Hotelul Dacia va avea 66 de camere, inclusiv în podul clădirii.

P.S. Preluarea ştirii poate fi făcută doar cu citarea sursei. Rugăm colegii din presă să manifeste un minim respect faţă de munca noastră. Mulţumim pentru înţelegere!