Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Proprietarul Dacia dă noi asigurări. Dacia va redeveni hotel de 4 stele

Proprietarul Hotelului Dacia a dat noi asigurări cu privire la viitorul clădirii și promite să o readucă la viață, a declarat astăzi directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Satu Mare, Zamfir Danciu, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural.

Zamfir Danciu a declarat că firma a confirmat oficial faptul că vrea să refacă hotelul, iar intenția este ca până la finalul lunii octombrie 2019 să fie semnat deja un contract de proiectare.

Răspunsul firmei către Direcția Județeană pentru Cultură:

,,Vă confirmăm oficial că SC Dacia SA intenționează să dezvolte imobilul păstrând caracteristicile de monument istoric și intenționăm să corijăm ceea ce a fost ruinat sau dezvoltat în direcția greșită. Totodată, vă aducem la cunoștință că am demarat cu o firmă de avocatură procedurile de a achiziționa o firmă de arhitecți pentru a planifica reabilitarea și dezvoltarea imobilului. Intenția noastră este ca până la sfârșitul lunii octombrie să avem un contract semnat”.

În primă fază, se vor executa lucrări care nu vor necesita expertiză, iar fațada va fi acoperită cu eșafodaj pentru a împiedica riscul de accident pe timpul iernii. Odată ce va fi readus la viață, Hotelul Dacia va avea 66 de camere, inclusiv în podul clădirii.

P.S. Preluarea ştirii poate fi făcută doar cu citarea sursei. Rugăm colegii din presă să manifeste un minim respect faţă de munca noastră. Mulţumim pentru înţelegere!

 

8 comentarii

  1. satmareanu' Răspunde

    Se va sfinti exact de Sfantu` asteapta 🙂

  2. y Răspunde

    Nu cred că starea clădirii permite această lălăială birocratică. Adică o casă de avocatură VA CONTACTA o firmă de proiectare care VA FACE un proiect probabil la anul. De aici și până la reabilitare este cale foarte lungă. Asta se putea face imediat la scurt timp după achiziție pentru că știau probabil la ce lucrare mare s-au înhămat.

  3. Relu Fotomodelu Răspunde

    Nu i s-a dat un termen ca si lui Tantas ?Ori vreti sa-l bagati si pe asta in puscarie?! Am inteles ca Orban e ”proprietarul” !!Viktor,nu vopsitu’ pnl-ist !

  4. Yon Răspunde

    Salut,
    Și firma se numește?

  5. mihail Răspunde

    SC DACIA SA-hai sa fim seriosi!Mai,domn Danciu….

  6. Rodica Răspunde

    Voi chiar ne credeti prosti ? Ce are de-a face casa de avocatura cu firma de arhitecti ? Cine naiba a mai auzit ca o casa de avocatura sa ACHIZITIONEZE o firma de arhitecti ? Cel putin asa va exprimati in acest comunicat . Intre o casa de avocatura si orice alta persoana juridica sau fizica nu exista decat raporturi contractuale …. juridice ( de prestari servicii) ! Adica , vine avocatul si-l …..cumpara – cum ziceti voi – pe arhitect sau constructor sa faca ce ? Imi si imaginez deja o echipa de…. juristi și muncitori dand cu rindeaua sau trafaletul la….. reconditionarea hotelului ! Pai daca ziceti ca proprietarul a dat noi asigurari ( a cata oara ? ) ca va face un plan de reabilitare , ce rost mai are sa ….achizitionati prin firma de avocatura niste arhitecti ? Pana la urma cine e proprietarul , de ce nu este cunoscut opiniei publice ? Daca nu aveti nimic de ascuns de ce nu iesiti sa spuneti clar numele proprietarului si felul în care a ajuns proprietar ? Sunteti numiti în functii nu ca sa faceti pe ascuns tot ce tine de comunitatea care va sustine financiar prin taxe si impozite !Când am zis ca-s tot felul de ….manării ale onorabililor de la conducerea orasului si judetului ( da , udmr-ului) de-a distruge toate cladirile de patrimoniu ROMANESTI , au sarit ca arsi de …acid unii ; uitati-va la toate cladirile …. unguresti revendicate în ce stadiu se afla si comparati situatia ! De ce nu se face cunoscut numele noului proprietar si cum este tras la raspundere pentru situatia creata ? Dar vechiul proprietar ? A platit niste daune pentru felul în care a contribuit la degradarea lui ? Nu în aceste conditii l-a preluat ! Poate ar fi bine sa se autosesizeze PROCURATURA , sa se deschida niste dosare penale , tuturor celor implicati ! Sa se vada si noul contract de preluare a acestei cladiri de patrimoniu cu actualul proprietar . Si sa se recupereze toate pierderile de la cei raspunzatori . Sau , ar fi cazul sa ne implicam , noi , societatea civila , ca la ritmul în care se misca ăștia , ne-om trezi în curând cu ….spatiu pietonal pe locul hotelului !

  7. y Răspunde

    @Rodica, cred că știi răspunsul. Ceva similar s-a întâmplat în cazul sinagogii de pe strada pietonală Hám János ce duce spre Piața Mare care s-a autodărâmat sau cu “vestita” casă în bârne. Câteodată ai impresia că se face intenționat.
    Eu recomand prietenește autorităților care tot vor să facă turism în orașul ăsta (nu știu ce vor să arate) ca să includă în circuitul orașului și pe astea și să încerce să vadă obiectivele de la nivelul cotei terenului amenajat nu din drone până nu e prea târziu. Altfel vom ajunge să practicăm turismul de catastrofă ca după Katrina în New Orleans. Sunt trist. Dacă primarul a fost c@i@s cu proprietarii celorlalte clădiri aflate în paragină …………… Știu că se vor găsi unii care să spună că e ușor de pe margine dar să își aducă aminte ce se promitea în campanie pentru locale acum 3-4 ani. Nu am ce să mai spun și nu doresc polemică cu nimeni. Nu de promisiuni ducem lipsă. Aș putea continua dar sper că m-am făcut de înțeles.
    @y out.

  8. cârcotaş Răspunde

    Niciodată n-o să înţeleg de ce nu s-au făcut minime lucrări de conservare. S-a infiltrat apa peste tot iar părţi din faţadă trebuie dărâmate. Cât putea costa să dirijeze apa de pe acoperiş prin nişte improvizaţii temporare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.