PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

REVOLTĂTOR! Zeci de bolnavi batjocoriți de Comisia pentru Handicap. Mărturiile sătmărenilor!

Cazul sătmărencei paralizate care este obligată să se prezinte la Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap a stârnit reacții în lanț din partea sătmărenilor. Zeci de oameni susțin că au fost umiliți de sistem și au povestit cum s-au lovit și ei de nepăsarea, indiferența și lipsa de profesionalism a unor angajați plantați într-o instituție putredă.

Mărturiile sătmărenilor sunt de-a dreptul revoltătoare. Oamenii au pus tunurile pe cei de la Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap și au adus la lumină câteva cazuri ce arată o realitate înfiorătoare.

,,La fel a fost și în cazul mamei mele…Odihnească-se în pace! Săraca, nu se mai putea mișca și cei de la comisie ziceau că trebuie personal să vină la cabinet…este ambulanță…este targă…este lift….Am rămas fără cuvinte”, spune o sătmăreancă ce a simțit pe pielea ei nepăsarea Comisiei de Evaluare.

Un alt caz revoltător a fost prezentat de o sătmăreancă ce spune că cei de la Comisie i-au tăiat pensia mamei ei fără absolut nicio explicație.

,,Noi cu mama am umblat în brațe. A venit Comisia la domiciliu și au văzut că e în pat și nu se putea nici întoarce și i-au tăiat pensia. Nu pot să zic altceva decât rușine celor ce au făcut asta cu mama.”

O altă sătmăreancă spune că bunicul ei nevăzător a fost pus să aștepte ore în șir pentru evaluare.

,,Eu am stat cu bunicul nevăzător, fiind 4 ore la rând la comisie, asta în ideea în care înainte cu 3 luni am stat 3 ore pentru programare și verificare dosar, iar după comisie am mai stat 2 ore la rând sa scot rezultatul.”

Sătmărenii cu handicap sunt chemați constant la Comisia de Evaluare, nu doar cei ce sunt nedeplasabili, ci și cei care și-au pierdut o mână, un picior sau un ochi.

,,Cunosc un caz în care un domn care a suferit un accident de muncă în care și-a pierdut un ochi, anual trebuie să meargă la comisie pentru pensia de invaliditate. Voi ați auzit de ochi care cresc la loc?”, spune un sătmărean, completat de un altul: ,,În fiecare an sunt chemate la comisie persoane cu un picior amputat sau o mână cine știe, poate le-a crescut înapoi între timp. Rușine!”